Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Съмнение" - страница 14
Генералите никога не трябва да показват съмнение, страх или умора.
Джордж Патън
Няма съмнение, че това, което наричаме "Бог", са всъщност природните сили.
Плиний Стари
- Това е за теб. В знак на нашата благодарност. И ми връщи талон за безплатна консумация в ресторант "Епълбийс", както и няколко талона за безплатно вземане на филми под наем. И Джером и аз се втрещихме за момент безмълвни. - Леле, - казах аз най-накрая. Вторят след мен сигурно щеше да получи талон за намаление за веригата за бързо хранене "Сизлър". Без съмнение второто място е първо място за най-голям загубеняк.
Ришел Мийд
Няма съмнение, че генерал Патън, въпреки многобройните му противници, е човек, когото на спортен жаргон наричаме "избранник". Когато се провежда игра или битка и когато нещата са сякаш неопределими, човекът, на когото разчитате, е вашият "избранник". Със сигурност може да се каже, че Джордж С. Патън е "избранникът" на съюзниците във Втората световна война и може би един от най-великите в историята на военното дело.
Джордж Стайнбренър
Русия, в мен съмнение роди прогресът ти - съдба житейска! Селяшка изба бе преди - сега си станала лакейска.
Фьодор Тютчев
Всички мисли имат склонност да се изразяват в своя финансов еквивалент, а това е факт, който не оставя никакво съмнение у нас.
Наполеон Хил
Ако изпълните ума си с неверие и съмнения в собствените си сили, механизмът на самовнушение ще насити с тях вашето подсъзнание и бавно, но сигурно ще ви завлече във водовъртежа на неуспехите. Но ако изпълните ума си с лъчезарна самоувереност, самовнушението ще захрани с нея вашето подсъзнание и така ще ви помогне да преодолеете всички пречки, които застават по пътя ви, докато се изкачвате до върха на успеха.
Наполеон Хил
Дейността ми през годините се е развивала в няколко сродни и все пак разграничени една от друга области: литературно творчество, превод на художествена литература, литературоведски изследвания, литературна критика, преподаване на литература. Това многообразие непрекъснато ме е зареждало с идеи и настроение за работа. Днес ме потупаха по рамото и ми казаха: все пак "цялостният ти принос" не е за изхвърляне. И което е особено съществено, обявиха този принос за влог в българската книжовна култура. Това не е малко признание за човек, който често се е бъхтал на границата между езици и култури, но нито за миг не е имал съмнение, че всичките му усилия са за благото на родната култура.
Александър Шурбанов
Предишна
1
...
11
12
13
14
(Текуща)
Следваща