Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Съмнение"
По-добре дръжте устата си затворена и оставете хората да ви смятат за глупави, отколкото да я отворите и да разсеете всички съмнения.
Марк Твен
Истината е красива, без съмнение. Същото важи и за лъжите.
Ралф Уолдо Емерсън
Промяната е законът на живота. А онези, които гледат само на миналото или само на настоящето, без съмнение ще пропуснат бъдещето.
Джон Кенеди
Вяра, в която няма съмнение е мъртва вяра.
Мигел де Унамуно
Единственият предел на нашите вчерашни постижения ще бъдат нашите днешни съмнения.
Франклин Делано Рузвелт
Съмнението ми дава не по-малко удоволствие, от знанието.
Данте Алигиери
Уважавам вярата, но образованието ни кара да я поставяме под съмнение.
Уилсън Мизнър
Съмнението е част от всяка религия. Всички религиозни мислители са били скептици.
Исаак Башевис Сингер
Трябва да поставим под съмнение логиката на историята да имаме всезнаещ всемогъщ Бог, който създава хора с грешки и след това ги обвинява за своите грешки.
Джийн Родънбери
Силата на познанието е в съмнението.
Максим Горки
Съмнението е най-злият враг на човешкото знание.
Стефан Цвайг
Съмненията от всякакъв вид могат да бъдат прекратени само чрез действия.
Томас Карлайл
Имам предвид думата доказателство не в смисъла на юристите, които поставят две полудоказателства равни на едно цяло, а в смисъла на математик, където полудоказателство = 0, а за доказателство се иска всяко съмнение да стане невъзможно.
Карл Фридрих Гаус
Страхът от Бога не е началото на мъдростта. Страхът от Бога е краят на мъдростта. Скептицизмът и съмнението водят до изследвания и проучвания, а проучването е вече началото на мъдростта.
Кларънс Дароу
Сега аз съм футболен фанатик. Аз го знам, понеже за един ден аз осъзнах, че не съм никакъв футболен фанатик. Аз съм фанатик на Челси. Челси - това е единственият отбор, който умее да играе. Играчите на Челси, извън всяко съмнение, притежават на-впечатляващите репродуктивни органи. Сега Станфорд Бридж е моята църква. Хората, играещи там, - моите Богове.
Джереми Кларксън
Не се съмнявайте в онзи, който ви казва, че се страхува, а се страхувайте от онзи, който ви казва, че няма съмнения.
Ерих Фрид
Важно е учениците да носят малко бунтарско непочтително отношение в занятията си, те не са тук, за да боготворят онова, което е познато, но за да го подлагат на съмнение.
Джейкъб Броновски
Всяко знание започва със съмнение и завършва с вяра.
Мария фон Ебнер-Ешенбах
Няма съмнение, че всички жени са откачени; въпросът е само в степента.
Уилям Клод Фийлдс
Големите лидери са почти винаги големи "опростители", които се справят с аргументи, дебати и съмнения, за да предложат решение, което всеки може да разбере.
Колин Пауъл
Наука е истина, умножена със съмнение.
Пол Валери
Не губете живота си напразно в съмнения и страхове.
Ралф Уолдо Емерсън
Предишна
1
(Текуща)
2
3
4
...
14
Следваща