Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Пазар" - страница 7
Общоприетото мнение е, че пазарите винаги са прави - тоест пазарните цени са склонни да отклоняват точно бъдещите развития, дори когато не е ясно какви са тези развития. Започвам с противоположната гледна точка. Вярвам, че пазарните цени винаги са грешни в смисъл, че представят пристрастен поглед към бъдещето.
Джордж Сорос
Преобладаващата мъдрост е, че пазарите винаги са прави. Заемам обратната позиция. Предполагам, че пазарите винаги грешат.
Джордж Сорос
Финансовите пазари играят активна роля при определянето на това какво ще се случи, как ще функционира икономиката.
Джордж Сорос
Като общество не можем да живеем без морални съображения. Трябва да защитаваме общественото благо. И пазарите не са предназначени за това, затова се нуждаем от политически процес.
Джордж Сорос
Както открих, има голяма прилика между процеса на бум на финансовите пазари и възхода и падането на съветската система.
Джордж Сорос
Не съм достатъчно квалифициран да критикувам теорията за рационалните очаквания и хипотезата за ефективния пазар, защото като участник на пазара ги считах за толкова нереалистични, че никога не се притеснявах да ги изучавам.
Джордж Сорос
Единственото нещо, което би могло да ме нарани, е, ако успехът ми ме насърчи да се върна към детските си фантазии за всемогъщество - но това едва ли ще се случи, докато оставам ангажиран на финансовите пазари, защото те постоянно ми напомнят за моите ограничения.
Джордж Сорос
Пазарите са несъвършени. Значи имате нужда от регулиране, като знаете, че регулаторите също са хора.
Джордж Сорос
Приемайки тази гледна точка, е възможно финансовите пазари да се разглеждат като лаборатория за тестване на хипотези, макар и не строго научни. Истината е, че успешното инвестиране е вид алхимия.
Джордж Сорос
Когато пазарите се провалят, както често правят, колективните действия стават наложителни.
Джоузеф Стиглиц
Моралът на пазара стана морал на обществото.
Едуардо Галеано
Имах впечатлението сякаш тя се пазари като за кон и се учудих, че все още не ми е поискала да и покажа и зъбите си. Но явно, щом плащаш заплата, искаш пълно отдаване.
Маргарет Атууд
Американските финансови пазари винаги са били или корумпирани, или предстои да бъдат корумпирани.
Майкъл Луис
[Правителственото] регулиране е несъвършен заместител на отчетността и доверието, вграден в пазар, на който производителите на храни срещат погледа на ядещите и обратното.
Майкъл Полан
Глобализацията е процесът, чрез който пазарите се интегрират в световен мащаб.
Майкъл Спенс
Левичарите водят войната на Коледа, използвайки традиционните си методи - правителствено решение и съдебната система. Те никога не печелят гласуване и със сигурност не печелят на свободния пазар, така че смело водят битките си чрез голямо правителство.
Майло Янопулос
Това не е аз да решавам, това е за избирателите да решат и много от тях казват, че това робско придържане към култа към свободния пазар, което Републиканската партия следва от десетилетия, вече не е това, което искаме. Това не е въпрос към мен, това зависи от тях.
Майло Янопулос
Трябваше да внеса в страната един ранен Нокия мобилен телефон с камера от Бахрейн през 2004. Имаше голям черен пазар за тези забранени телефони, като контрабандистите ги криеха в броните на колите или в рамките на вратите на колата, докато митническите служители и полицията използваха ултразвукови устройства за да ги разкрият.
Манал Ал-Шариф
На двустранен пазар фокусирането върху клиента ще увеличи способността на бизнеса да извлича стойност от страна на предлагането.
Марк Рандолф
Глобалната стратегия за изграждане на бранд всъщност е местен план за всеки пазар.
Мартин Линдстрьом
Западното общество не улеснява увеличаването на нашия потенциал за дълголетие. Нашата култура, ръководена от младите хора, и пренебрегването ни към възрастните насърчават масовото отричане на реалностите на застаряването. Пазарът е пълен с продукти и устройства, които обещават да изглеждаме и да се чувстваме по-млади. Освен това конвенционалната западна медицина се фокусира върху лечение и заместваща терапия, предписване на скъпи лекарства, отстраняване на неуспешен орган и трансплантация на нов или попълване на изчерпан хормон. Много малък акцент е поставен върху предотвратяването на болести и поддържането на енергично здравословно състояние всеки ден.
Маошин Ни
От самото начало търсихме проблеми, на които правителствата и пазарите не се занимават, или решения, които не се опитват. Искахме да открием огромните пропуснати идеи, които биха позволили малка инвестиция да предизвика огромно подобрение.
Мелинда Гейтс
Предишна
1
...
6
7
(Текуща)
8
...
14
Следваща