Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Пазар" - страница 3
Моите рецепти не са насочени към жени; книгите ми се продават за жени, защото жените са най-големият пазар за отслабване, управление на теглото и поддържане на теглото и за готвене.
Бетани Франкел
Аз съм сензационер. Аз съм голяма уста. Привличам внимание. В този свят трябва - ако искате представяне на масов пазар, трябва да привлечете внимание.
Бил О'Райли
По времето, когато се върнах в Чехословакия, имах разбиране за принципите на пазара.
Вацлав Клаус
Изразът "пазар на брака" се използва метафорично и означава, че чифтосването на човешките популации е силно систематично и структурирано.
Гари Бекер
Моят съвет към авторите би бил да се опитат да направят нещо оригинално, а не да се опитват да предвидят какво търси пазарът.
Джеф Кини
Историците са за национализма това, което производителите на мак в Пакистан са зависими от хероин: ние доставяме основната суровина за пазара.
Ерик Хобсбом
Европейският модел е, първо, социална и икономическа система, основана на ролята на пазара, тъй като никой компютър в света не може да обработва информация по-добре от пазара.
Жак Делор
По принцип отивам на пазара на местния фермер и решавам какво да готвя тогава, в зависимост от това, което намеря. Или съпругата ми, или аз готвим и обикновено довършваме бутилка или две вино до момента, в който приключим с готвенето и яденето.
Жак Пепен
Отворените пазари предлагат единствената реалистична надежда да извадят милиарди хора в развиващите се страни от крайната бедност, като същевременно поддържат просперитета в индустриализирания свят.
Кофи Анан
Националните пазари са обединени от споделени ценности и увереност в определени минимални стандарти. Но в новия глобален пазар хората все още нямат това доверие.
Кофи Анан
Съвременните техники разрушиха държавните граници, както икономически, така и интелектуални. Нарастването на транспортните средства създаде световен пазар и възможност за разделение на труда, обхващащо всички развити и повечето от неразвитите държави.
Кристиан Лоус Ланге
Мисля, че разбирането на ролята на пазарите наистина помогна за напредване на ценностите на предприемачеството. Тя помогна за формирането на дискусии в обществената политика по най-различни начини.
Ларс Питър Хансен
По това време не трябваше да купуваме от черния пазар. Човек можеше да отиде при лекаря си и просто да каже: "Слушай, трябва да натрупам маса, и искам да вземам нещо." Тогава лекарят щеше да каже: "За да е безопасно, прави го 6 седмици преди състезание." И това щеше да бъде. Дозата, която се вземаше тогава, няма и 10 процента от тази, която вземат сега. Може би 5 процента.
Арнолд Шварценегер
Едно от призивите на пазарите като публична философия е, че изглежда ни спепестяват от необходимостта да се ангажираме с публични аргументи за значението на стоките. Така че пазарите изглежда ни дават възможност да не преценяваме стойностите. Но мисля, че това е грешка.
Майкъл Сандел
Ако плащате на дете долар, за да прочете книга, както някои училища са се опитали, вие не само създавате очакване, че четенето ви прави пари, вие също рискувате да лишите детето завинаги от стойността му. Пазарите не са невинни.
Майкъл Сандел
Мисля, че изкуството е способността да променяш хората с работата си, да виждаш нещата такива, каквито са, и след това да създаваш истории, образи и взаимодействия, които променят пазара.
Сет Годин
Но светът е все по-взаимозависим. Фондовите пазари и икономиките се покачват и падат заедно. Увереността е ключът към просперитета. Несигурността се разпространява като зараза. Така че хората жадуват за стабилност и ред.
Тони Блеър
Доминирането на краткосрочните перспективи доведе до рутинни решения на пазарите, които жертват дългосрочното натрупване на истинска стойност в търсене на изкуствени, краткосрочни печалби.
Ал Гор
Изложих доста обща теория, че финансовите пазари са по същество нестабилни. Че наистина имаме фалшива картина, когато мислим за пазарите, които се стремят към равновесие.
Джордж Сорос
Пазарите могат да повлияят на събитията, които очакват.
Джордж Сорос
Ролята на Америка в световната икономика неизбежно щеше да намалее; ние сме по-малки в сравнение с Китай, Индия и други нововъзникващи пазари.
Джоузеф Стиглиц
В наши дни, търсенето на думите на световния пазар пада.
Лех Валенса
Предишна
1
2
3
(Текуща)
4
...
14
Следваща