Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Технология" - страница 3
Технологиите може да създадат състояние, но въпросите са какво правим за себе си. По-добре разбираме себе си доста ясно и по-добре да намерим начини да се харесаме.
Хърбърт Саймън
Но първото, което широката общественост научи за откритието, беше новината за унищожаването на Хирошима от атомната бомба. Великолепно постижение на науката и технологиите се превърна в зло. Науката се идентифицира със смъртта и унищожението.
Юзеф Ротблат
Не мога да си представя музиката без технологии.
Брайън Иноу
Трябва да позволим всеки ден от живота ни да представлява здравословно затваряне сега! Когато живеем за любов, това е най-естествено, защото всички наши асоциации ще бъдат качествени асоциации, в които споделяме нашето състрадание, решителност и осъзнавания и получаваме същото от другите. Това е технологията за това как да празнуваме живота сега и да живеем с подходяща подготовка и откъсване, така че да овладеем науката за умиране преди смъртта, така че да се свържем с би трябвало и неговия дом - духовния свят. В края на краищата смъртта е да премахне всичко фалшиво и второстепенно. Аз съм този нисък просяк, който отчаяно се опитва да умре, преди да умре.
Бхакти Тиртха Свами
Изключете имейла си; изключете телефона си; изключете се от интернет; измислете начин да зададете лимити, така че да можете да се концентрирате, когато трябва, и да се откажете, когато трябва. Технологията е добър слуга, но лош господар.
Гретхен Рубин
Исках да бъда пилот. Обичах да летя и обичах цялата технология и оборудването и усещането за приключения, които идваха с него. Мисля, че това усещане все още прелива във всичко, което правя днес.
Греъм Браун
Ние, хората, имаме отношения на любов и омраза с нашата технология. Обичаме всеки нов напредък и мразим колко бързо се променя светът ни... Роботите наистина въплъщават онова отношение на любов и омраза, което имаме с технологиите.
Даниел Х. Уилсън
Технологиите се развиват, и сега не е проблем да намерите човек в другият край на света. Все повече време ние общуваме в интернет, твърдейки че създаваме контакти. Но самото общуване се превръща в илюзия. Ето какво е опасно.
Джеймс Макавой
Технологиите трябва да улеснят живота ни, като ни позволяват да правим нещата по-бързо и ефективно. Но твърде често изглежда, че затруднява нещата, оставяйки ни дистанционно управление с петдесет бутона, цифрови фотоапарати със стотици загадъчни функции и ръководства за дължина на книги и автомобили със системи за табло, достойни за космическата совалка.
Джеймс Суровецки
Новите информационни технологии могат да видят обществото към все по-динамични региони с висока енергия все по-далеч от термодинамичното равновесие, характеризиращо се с намаляване на специфичната ентропия и все по-плътни потоци свободна енергия, достъпни и обработвани от все по-сложни социални, икономически, и политически структури.
Ервин Ласло
Технологията е инструментът за достъп и използване на свободната енергия в човешките общества за човешки и социални цели.
Ервин Ласло
Точно както органичните видове се развиват към използването на по-голяма плътност на по-голямо разнообразие от източници на безплатна енергия в тяхната среда, така и човешките общества се развиват за достъп, съхранение и използване в по-големи плътности на по-големи количества безплатна енергия чрез непрекъснатото усъвършенстване на техните технологии. Вследствие на това обществата, същите като естествените системи, са склонни да нарастват по размер, да развиват по-сложни отношения между различните си компоненти и да създават по-масивни и гъвкави начини на взаимодействие между тях.
Ервин Ласло
Най-голямото ми притеснение е, че появата на тази технология без подходящо обществено внимание и международен контрол може да доведе до нестабилна надпревара във въоръжаването.
Ерик Дрекслер
Но докато правех това, бях следвал различни области в науката и технологиите, включително работата в молекулярната биология, генното инженерство и т.н.
Ерик Дрекслер
Към този момент започва международна надпревара в съответните технологии, не непременно с разбиране докъде води тази надпревара в дългосрочен план, но силно мотивирана от краткосрочните печалби.
Ерик Дрекслер
Има определени истини, които сами по себе си са толкова опасни, колкото всяка напреднала технология.
Алистър Рейнолдс
Хората са репродуктивните органи на технологията.
Кевин Кели
Някои хора смятат, че технологията има отговорите.
Кевин Митник
В крайна сметка, човек, който не е преживял страст към литература, поезия, музика, живопис, не е преминал през това емоционално обучение, завинаги ще остане душевен урод, независимо колко успешен е той в науката и технологиите.
Корней Чуковски
Технологията е разрушителна само в ръцете на хора, които не осъзнават, че са един и същ процес като Вселената.
Алън Уотс
И аз съм живял, тъй като вие - в период на студена война, по време на който ние постигнахме чрез постиженията си в науката и технологията на унищожението, че трети акт в тази трагедия на войната ще доведе до мира на изчезването.
Лестър Пиърсън
Ние оставаме несвободни и приковани към технологиите, независимо дали страстно ги подкрепяме или отричаме.
Мартин Хайдегер
Предишна
1
2
3
(Текуща)
4
...
14
Следваща