Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Липса" - страница 4
Ако има нещо основно за живота на духа, това е липсата на сила.
Харолд Ласки
Твърде дълго човечеството е действало с възмутителна липса на отговорност. Искахме всичко за себе си: алчност, наистина. Пропуснахме да разгледаме цялостната картина и не взехме предвид тези, с които споделяме света.
Шари Арисон
Имам термин, който измислих, наречен фюжън фантастика - така се чувствах, с липсата на точка, дългите изречения. Формата е много свободна и ми позволи да бъда в главите на героите и да обиколя навсякъде - миналото, настоящето. За мен винаги има ниво на експериментиране - не съм щастлив да пиша това, което бихме могли да наречем традиционни романи...
Бернардин Еваристо
Липсата на успех не означава загуба на смисъл.
Виктор Франкъл
Трябва да придобиете контрол над парите си или липсата им ще ви контролира завинаги.
Дейв Рамзи
Някои казват, че икономиката има всякакви добри инструменти и техники, но тя има липса на интересни проблеми. Оглеждам света и виждам всякакви интересни и важни проблеми, които би трябвало да решим с инструментите, с които разполагаме.
Алвин Рот
Всъщност човешкият ум изглежда страдаше от осакатяваща необходимост да се измисля при липса на конкретни доказателства.
Дж. Р. Уорд
Липсата на увереност, понякога редуваща се с нереалистични мечти за героичен успех, често води до отлагане и много изследвания предполагат, че прокрастинаторите са самоинвалиди: вместо да рискуват да се провалят, те предпочитат да създадат условия, които правят успеха невъзможен, рефлекс, който разбира се създава порочен кръг.
Джеймс Суровецки
Корена на всяко зло не е пари; по-скоро липсата на достатъчно пари.
Джийн Симънс
Падението на църквата няма да дойде от липсата на апологетично учение; ще дойде от разпадането на семействата в църквата.
Джош Макдауел
Основното гориво за ускоряване на световния прогрес е запасът ни от знания, а спирачката е липсата на въображение.
Джулиан Саймън
Просто мисля, че ако нямате тази сплотеност в семейната единица, мъжкият характер има тенденция да стане много доминиращ, репресивен и безчувствен. Толкова голяма част от това идва и от липсата на образование.
Елен Джонсън Сърлиф
Коренът на всички трудности е липсата на усещане за Присъствието на Бог.
Емет Фокс
Подобно между Великобритания и Америка е липсата на качествени граждански сгради.
Заха Хадид
Войната предполага липса на разбиране на взаимните национални интереси; това означава подкопаването и дори края на културата.
Карлос Сааведра Ламас
Самотата не е липса на енергия или движение, както някои вярват, а дар от съкровищницата на първичната свобода, която душата ни предава.
Клариса Пинкола Естес
Въпреки липсата на образование, не ми липсваше посока.
Крис Корнел
Често изпитвам дискомфорт, един вид смущение, когато обяснявам физиката на елементарните частици на обикновените хора. Всичко изглежда толкова произволно - нелепата колекция от фундаментални частици, липсата на модел за техните маси.
Ленард Съскинд
Моето мнение. Трябва да бъде така: ако нещо не достига у нас, в едно социалистическо общество, то всички без изключение трябва да чувстват еднакво липсата.
Борис Елцин
Трябва да се отдаде дължимото на И. В. Сталин: когато започна войната, той не упрекна никого за липсата на необходимия брой най-нов тип танкове, самолети и друга бойна техника, тъй като знаеше, че за несвоевременното решаване на тези въпроси най-вече си е виновен самият той и най-близкото му обкръжение.
Георгий Жуков
Просвещение е изходът на човека от непълнолетието, което той сам си е причинил. Непълнолетие е невъзможността да се ползваш от разсъдъка си без ръководството на някой друг. Самопричинено е това непълнолетие, когато причината му не лежи в недостиг на разсъдък, а в липсата на решителност и смелост да се ползваш от него без ръководството на другиго. Sapare aude! Имай смелост да си служиш със собствения си разсъдък! - ето това е девизът на Просвещението.
Имануел Кант
Неосъществените дела често предизвикват катастрофална липса на последици. (621)
Станислав Йежи Лец
Предишна
1
...
3
4
(Текуща)
5
...
14
Следваща