Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Справедливост" - страница 7
Процесът на съдебните заседатели може безопасно да бъде въведен в деспотично правителство, ако съдебните заседатели не упражняват право на преценка на закона или на справедливостта на закона.
Лизандър Спунър
Истина, законност, добродетел, справедливост, кротост – (всичко това – бел.прев) може да се обедини в понятието "честност".
Квинтилиан
Справедливостта – това е честното разпределение на чуждото.
Генадий Малкин
В сърцата, в съзнанието на хората Крим винаги е бил и си остава неразделна част от Русия. Това убеждение, основано на истината и справедливостта, беше непоклатимо, предавано от поколение на поколение, пред него бяха безсилни както времето, така и обстоятелствата.
Владимир Путин
Твоите писма (доколкото не намирам в тях и следа от болезнена чувствителност и фанатични черни мисли) се превърнаха за нас в истинска необходимост. ... Обичайки те повече от всичко на света, с изключение на мама, аз въпреки това не съм сляп и най-малко от всичко бих искал да съм сляп. Отдавам ти дължимото в много отношения, но не мога напълно да изгоня от себе си мисълта, че не си лишен от егоизъм и той у тебе е може би повече, отколкото е необходимо за самосъхранение. Не мога да се избавя от мисълта, че в твоето положение повече бих щадил родителите си и би проявявал повече самопожертвователност към тях. Ако и с нищо да не съм задължен на своите родители, освен с появата си на този свят – въпреки че заради едната справедливост трябва да спомена и за майчината любов – то как само се борех и страдах само и само колкото се може по-дълго да не ги огорча.
Хайнрих Маркс
Тези, които ценят своята свобода, които признават и зачитат равното право на своите съседи да бъдат свободни и да живеят в мир, трябва да работят заедно за триумфа на закона и моралните принципи, за да могат мирът справедливостта и доверието да надделеят в света.
Франклин Делано Рузвелт
Над закона може да бъде само любовта, над правдата - само милостта, и над справедливостта - само прошката.
Алексий II
Най-голямото сухоземно животно е слонът и той е най-близкият до човека по интелигентност: той разбира езика на своята страна и се подчинява на заповеди, помни задълженията, на които е преподавано, радва се от обич и от знака на честта, не повече. притежава редки дори за човека добродетели, честност, мъдрост, справедливост, също уважение към звездите и благоговение към слънцето и луната.
Плиний Стари
Несправедливостта върху земята прави невъзможна справедливостта на небето.
Робърт Ингерсол
А справедливостта е забрана, която ти налагаш на определени неща, въпреки че те с нищо не се отличават от тези, над които няма забрана.
Робърт Пен Уорън
На този свят няма нито благодарност, нито справедливост, а за другият свят също, между впрочем, не се предвижда.
Хайнрих Бьол
Предвид несправедливостта, която поразява толкова много хора в живота, бих предпочел да вярвам в Бог с ограничена сила и неограничена любов и справедливост, отколкото обратното.
Харолд Кушнер
Мечтите имат последствия. Няма връщане назад. Революцията не е безболезнен поход към портите на свободата и справедливостта. Това е борба между яростта и надеждата, между изкушението за разрушаване и желанието за изграждане. Темпераментът й е отчаян. Това е измъчен отговор на миналото, на всичко, което се е случило, припомнените и неприпомнени несправедливости - тъй като споменът за една революция достига много по-назад от паметта на нейните действащи лица.
Хишам Матар
В крайна сметка лудостта е по-лоша от несправедливостта, а справедливостта далеч по-сладка от свободата.
Хишам Матар
Невъзможно е да се поддържат свободата, редът и справедливостта без религиозни и морални санкции.
Бари Голдуотър
Моята научна работа се обосновава единствено от неудържимия ми копнеж да разбера тайните на природата и от никакви други чувства. Любовта ми към справедливостта и стремежът ми да допринеса нещо за подобряване условията на човешкото съществуване са съвсем независими от моите научни интереси.
Алберт Айнщайн
Великден ни казва, че въпреки всичко обратното, волята му за нас ще надделее, любовта ще надделее над омразата, справедливостта над несправедливостта и потисничеството, мира над експлоатацията и огорчението.
Дезмънд Туту
Публикуването на истината е форма на справедливост. Това е морална вселена и трябва да вземете предвид факта, че истината и лъжата, доброто и злото са важни неща.
Дезмънд Туту
Няма справедливост в убийството в името на справедливостта.
Дезмънд Туту
Трябва да поддържаме закон и ред. Трябва да поддържаме мира в света. Трябва да опазваме околната среда. Трябва да имаме някаква степен на социална справедливост, равни възможности. Пазарите не са предназначени да се грижат за тези нужди. Това е политически процес. И фундаменталистите на пазара успяха да намалят предоставянето на тези обществени блага.
Джордж Сорос
Справедливостта не се състои в това, че всеки прави едно и също нещо, а в това, че всеки е готов да направи нещо, което другите не искат да правят.
Джудит Мартин
И Америка също е заблуда, най-великата от всички. Бялата раса вярва - вярва с цялото си сърце - че е в правото им да вземат земята. Да убият индианците. Направиха война. Укротиха братята им. Тази нация не трябва да съществува, ако има някаква справедливост в света, защото нейните основи са убийство, кражба и жестокост. И все пак ние сме тук.
Колсън Уайтхед
Предишна
1
...
6
7
(Текуща)
8
...
14
Следваща