Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Справедливост" - страница 4
Мога да бъда повлиян от това, което ми се струва справедливост и разум; но класовата война ще ме намери на страната на образованата буржоазия.
Джон Мейнард Кейнс
Вместо справедливост за всички ние се развиваме в система на справедливост за онези, които могат да си го позволят. Имаме банки, които са не само твърде големи, за да се провалят, но и прекалено големи, за да бъдат подведени под отговорност.
Джоузеф Стиглиц
За справедлив може да се счита този творец на научните идеи, който не само е признал философската, но и реалната страна на идеите, който е успял да осветли въпросите така, че всеки да може да се убеди в тяхната справедливост, както и сам е направил идеите всеобщо достояние.
Дмитрий Менделеев
Няма по-опасна експлозия от експлозия на справедливостта.
Дон Аминадо
В Америка няма справедливост!
Куентин Тарантино
От ползата до справедливостта е толкова далеч, колкото от земята до звездите.
Лукан
Всички наши наказателни институции, включително затвори, закони, църковни изповедални и така нататък, са системи на илюзия. Редът на Вселената, безкрайната справедливост на Ин и Ян, естествено се грижи за всяко движение и компенсация. Не е нужно да измисляме произволни начини за балансиране с наказанията.
Мичио Куши
Не, това, което почувствах, беше мъчението да чакам, заседнал между края на едно изречение и началото на следващото, което може или не може да донесе градушка, самолетна катастрофа, поетична справедливост или чудотворен обрат.
Никол Краус
Войната е изобретение на човешкия ум. Човешкият ум може да измисли мир със справедливост.
Норман Казънс
В света като цяло хората биват възнаграждавани или наказвани по начини, които често са напълно случайни. В градината причината и следствието, трудът и наградата се свързват отново. Градинарството има смисъл в един безсмислен свят. Следователно, колкото повече градини в света, толкова повече справедливост, толкова повече смисъл се създава.
Андрю Уейл
Лице, което придобива дялово участие в съответствие с принципа на справедливост при придобиване, има право на това участие.
Робърт Нозик
Парите могат да купят необходимата полицейска поръчка. Справедливостта се продава на този, който предложи най-висока цена.
Рохинтън Мистри
Пощадете ме чрез вашата милост, не ме наказвайте чрез вашата справедливост.
Анселм Кентърбърийски
Не успяхме да постигнем справедливост. Не можем да градим бъдещето на несправедливост.
Фредерик де Клерк
Ако смятате, че разпръскването на пари със сила изглежда като странно определение за справедливост, не сте сами.
Артър К. Брукс
По този начин борбата за мир включва борбата за свобода и справедливост за масите на всички страни.
Артър Хендерсън
Някои хора вярват, че справедливостта идва със спазването на правилата. Аз съм един от тези хора.
Ал Грийн
Ако имате свещеник, който настоява за социална справедливост, отидете да намерите друга енория. Внимавайте с вашия епископ.
Глен Бек
Концепцията за справедливост не може да бъде изведена от очевидни предпоставки или условия на принципите; вместо това, нейното оправдание е въпрос на взаимна подкрепа на много съображения, на всичко, обединено в едно съгласувано мнение.
Джон Ролс
Справедливостта не изисква хората да стоят безучастно, докато други унищожават основата на своето съществуване.
Джон Ролс
Оставям на милитаристите трудната задача да се опитат да ни обяснят как тези войни са служили за оформяне на характера или за насърчаване на напредъка на цивилизацията или за постигане на царуване на справедливостта на земята. Засега те не излязоха с обяснението.
Ели Дюкомен
Това желание за справедливост не трябва да води до излишък на благосъстояние, където никой не е отговорен за нищо.
Жак Делор
Предишна
1
...
3
4
(Текуща)
5
...
14
Следваща