Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Твърд" - страница 2
Не забравяйте, че във всеки отделен случай в историята процесът на адаптация е превишавал бавността. Не търсете невъзможното, но не позволявайте на пътя ви да се отклони от тихото и твърдо настояване за пълни възможности за вашите сили.
Франц Боас
За съжаление също е вярно да се твърди, че доброто управление е малко като кислород - той е невидим и не забелязвате присъствието му, докато не изчезне, и тогава съжалявате.
Чарлз Строс
Трябва да си твърд, без да не губиш никога нежност.
Ернесто Че Гевара
Бих искал да съм мек и топъл. Щях да се ужася да бъда такъв. Можех да бъда наранен, ако бях мек и топъл. Може да ме нарани нещо различно от мен самия. По-трудно е да бъдеш мек, отколкото да бъдеш твърд. Може да ме нарани нещо различно от мен самия.
Джеймс Фрей
Когато тъканта на обществото е толкова твърда, че не може да се промени достатъчно бързо, корекциите се постигат чрез социални вълнения и революции.
Джон Бойд Ор
Жената е с консервативна природа, тя търси солидни основи и това е съвсем естествено, тъй като за дома и люлката е необходима твърда почва.
Жул Мишле
Този, който е твърдо настроен, ще формира света за себе си.
Йохан Готлиб Фихте
Пътят, открил се пред нас, ще ни отведе на правилното място, само ако бъдем твърди в своето изкуство.
Камий Писаро
Мисля, че е много твърда част от човешката природа, че ако се обградите с хора с еднакво мислене, в крайна сметка ще мислите по-екстремни версии на това, което сте мислили преди.
Кас Сънстейн
Юнг дори твърди, че няма да има възражения срещу разглеждането на психиката като качество на материята и материята като конкретен аспект на психиката, при условие че психиката се разбира като колективно несъзнавано.
Мари-Луиз фон Франц
Ако съм изчерпал оправданието, съм стигнал до твърда земя и лопатата ми е вдигната. Тогава съм склонен да кажа: Това е просто онова, което правя.
Лудвиг Витгенщайн
Истината е твърда като диамант, и нежна, като цвете.
Махатма Ганди
Няма твърди като камък жени, но има мекотели мъже.
Ракел Уелч
Аз съм твърд човек, който обичам, но когато обичам, обичам наистина силно.
Тупак Шакур
Който твърди, че парите могат да направят всичко, е напълно вероятно, самият той да направи всичко заради парите.
Бенджамин Франклин
Само промяната на международната сцена, кризата в залива и силната, твърда позиция на САЩ срещу агресията между две арабски държави създадоха реалности, довели до Мадридската мирна конференция.
Ицхак Рабин
Хората, може би, нямат твърди очертания: те се променят в зависимост от това, което ги обкръжава.
Лион Фойхтвангер
Едва покълналото растение е нежно и слабо. Изсъхналото е твърдо и кораво. Оттук става ясно, че всичко, което е нежно и слабо, в него има живот.
Лао Дзъ
Децата в семейството са като цветя в букет: винаги има едно което твърдо решен да се изправи в противоположна посока от начина, който желае аранжора.
Марсилин Кокс
Дори и най-сладкото момиче се нуждае от твърд център, или тя няма да се справи там!!
Масаши Кишимото
Все още държах твърдо на решителността си да стана министър; все още ми се струваше, че това е мой дълг. Бях обещал себе си, в молитвите си дадох словото си на Бог. Как мога да наруша обета си?
Пиер Лоти
За да си проправим път, трябва да имаме твърда решителност, постоянство, упоритост. Трябва да се принудим да работим усилено през целия път. Никога не можем да се откажем.
Ралф Бънч
Предишна
1
2
(Текуща)
3
4
...
14
Следваща