Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Памет" - страница 4
Добрият разказвач е човек, който има добра памет, но се надява, че другите нямат.
Ървин Коб
Паметта, от всички сили на ума, е най-деликатна и чуплива.
Бен Джонсън
Паметта е огледало, което скандално лъже.
Хулио Кортасар
Аз съм всеяден читател със странно силна памет за дреболии.
Артър Конан Дойл
Имам лоша памет. Но аз не обичам, когато ми го напомнят.
Робърт Де Ниро
Всеки мошеник разчита на лошата памет на този, който трябва да излъже.
Юлиус Фучик
Имам ужасна памет; вероятно затова винаги се концентрирам върху това, което правя сега.
Вивиан Уестууд
Щастието - това е добро здраве и лоша памет.
Ингмар Бергман
Поразително е как историята, почивайки на паметта на хората, винаги докосват границите на митологията.
Леополд фон Ранке
Може би за неинформирания може да изглежда необяснимо, че човек трябва да може да запази в паметта си такова разнообразие от знания; но близкият съюз помежду си на различните клонове на науката ще обясни трудността.
Витрувий
Веднъж прочетох, че прошката е изоставяне на всяка надежда да си имал различно минало... но прошката не е същото като заличаването на паметта.
Марта Бек
Паметта на възрастните става по-ясна и ясна с времето. Няма съжаление.
Андреа Камилери
Източник на всяко заблуждение в живота се явява недостатъка на паметта.
Ото Вайнингер
Писането на компютър прави записването на написаното твърде лесно. Претенциозните водещи изречения се пазят, а не се хвърлят. Вместо да седи заобиколен от смачкана хартия, компютъризираният писател правилно съхранява грешките си в цифровата памет.
Патрик О'Рурк
Постмодерният театър изглежда не желае да слуша да се говори за текстово или театрално наследство, което третира като не повече от памет в техническия смисъл на тази дума, като незабавно достъпна и многократна банка памет.
Патрис Павис
Да се науча да чета музика чрез брайловата азбука и да я свиря по слух ми помогна да развия страшно добра памет.
Рей Чарлс
Вниманието е материалът, от който е направена паметта, а паметта е акумулаторът на човешкия гений.
Робърт Лоуъл
В широк смисъл, като обработка на всичко, което човек чува или става свидетел, цялата художествена литература е автобиографична - въображението е смляно през мелницата на паметта. Невъзможно е да се разделят двете съставки.
Рохинтън Мистри
Добрите стари времена винаги изглеждаха по-добри в далечната памет, отколкото в действителност по това време.
Стив Пери
Миналото, което се пази в паметта е част от настоящето.
Тадеуш Котарбински
Мъртвите нямат нищо, освен паметта, която са оставили.
Ференц Молнар
Ние като американци и като хора имаме много селективен слух и много селективна памет. Чуваме само това, което искаме да чуем, а пренебрегваме останалото.
Франк Лунц
Предишна
1
...
3
4
(Текуща)
5
...
14
Следваща