Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Памет" - страница 3
Чистата съвест е признак на лоша памет.
Михаил Жванецки
Нищо не пречи на щастието, като паметта за щастието.
Андре Жид
Паметта е съкровищницата на ума, където паметниците й се пазят и съхраняват.
Томас Фулър
Какъвто и персонаж да измисли, така или иначе той ще бъде отгледан от твоят опит и твоята памет.
Умберто Еко
Всичко в литературата, включително паметта, е втора употреба.
Херта Мюлер
Умът, който не е осакатен от паметта, е наистина свободен.
Джиду Кришнамурти
Нищо така не укрепва от старания и нищо така не отслабва от нехайство, както паметта.
Квинтилиан
От тези години нищо не остава в паметта, а тъжното усещане, че сме напреднали и само остаряваме.
Макс Мюлер
Войната е с по-малък мащаб, отколкото в скорошната памет, но е много по-двусмислена, неразрешима и гадна. Парите текат по-бързо от всякога, но все пак някак си успяват да се събират и да се натрупват на определени места, за определени хора, а не за други.
Марк Кингуел
Паметта е просто процес на настройване на вибрации, които са останали в пространството и времето.
Мичио Куши
Склонен съм към завист. Това е една от трите ми емоции по подразбиране, като другите са алчност и ярост. Аз също съм изпитвал състрадание и щедрост, но само мимолетно и обикновено докато съм пиян, така че имам малко памет.
Огастин Бъроуз
Винаги съм бил очарован от действието на паметта – начина, по който тя не е линейна, а фрагментирана, и нейната амбивалентност.
Пенелъпи Лайвли
Има загриженост за паметта и работата на паметта и доста хищен интерес към историята.
Пенелъпи Лайвли
Книгите ми са елегични в смисъл, че са оди за нация, която дори аз понякога мисля, че вече може да не съществува, освен в паметта и въображението ми.
Ричард Русо
Паметта и креативността са от съществено значение за образованието, но ако преподавате паметта неправилно, това е пълна загуба на време и ще попречи на ученето.
Тони Бъзан
Преди изобретяването на писането, нашите предци трябваше да разчитат на памет, скици или музика, за да кодират и съхраняват важна информация.
Даниел Левитин
Паметта е склонна да греши ... не поради ограниченията на съхранението, колкото ограниченията за извличане.
Даниел Левитин
Отивам в стаята си, пия, пуша цигари и си мисля за нея. Пия и пуша и си мисля за нея и в определен момент идва мрак и паметта ми се проваля.
Джеймс Фрей
Твърде много е забравено в името на паметта.
Дон ДеЛило
Имам памет на писател, която прави всичко по-лошо, отколкото може би всъщност беше.
Ейми Тан
Мъжа се жени заради слабост на ума, развежда се заради слабост на търпението и се жени отново заради слабост в паметта.
Ерол Флин
Повярвайте ми, че аз имам потресаваща памет: напълно забравям всичко.
Алфонс Але
Предишна
1
2
3
(Текуща)
4
...
14
Следваща