Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Памет" - страница 2
Щастието е добро здраве и слаба памет.
Ингрид Бергман
О колко сладко жестоки са тези ехтения, които се появяват, когато паметта отново просвирва някоя стара мелодия на сърцето!
Елиза Кук
Желаейки да забравим човек, ние се намираме в такова състояние, когато нашата памет прави всичко в разрез с нашите желания.
Марсел Пруст
С възрастта започват да те подвеждат три неща: като първо, паметта, а второ и трето аз ги забравих.
Ози Озбърн
За да лъжете, трябва да имате отлична памет, а при мен тя е никаква.
Ози Озбърн
Работата съвсем не е в това, дали тя е красива. И даже не е в това, интересно ли е да се общува с нея. Просто тя има ТОВА. Някои жени е достатъчно да минат през улицата един път, за да останат в мъжката памет завинаги.
Ръдиард Киплинг
Както и всички актьори, и аз искам да излъжа смъртта и да остана в паметта.
Денис Хопър
Желанието е памет за удоволствията, а страхът е памет за болката.
Нисаргадатта Махарадж
Винаги мисля, че всичко ще трае вечно, но никога нищо не се случва. Всъщност нищо не съществува по-дълго от миг, освен нещото, което имаме в паметта.
Сам Савидж
Никога не правете дома си на място - направете дом за себе си в собствената си глава. Ще намерите това, което ви е необходимо, за да го обзаведете - памет, приятели, на които можете да се доверите, любов към ученето и други подобни неща. По този начин ще отиде с вас, където и да пътувате.
Тад Уилямс
Да имам някакъв отчет за моите мисли, нрави, познанства и действия, когато настъпи часът, в който времето е по-пъргаво от паметта, е причината, която ме кара да си водя дневник: дневник, в който трябва да изповядвам всяка своя мисъл, трябва отвори цялото ми сърце!
Фани Бърни
След като Никсън подаде оставка през 1974 г., той влезе в много агресивна война с история, опитвайки се да унищожи петното и паметта на Уотъргейт. За щастие историята победи, най-вече заради лентите на Никсън.
Боб Удуърд
Интелигентността е не само способността да се разсъждава; това е и възможността да се намери подходящ материал в паметта и да се разгърне вниманието, когато е необходимо.
Даниел Канеман
Въпреки че паметта ми избледнява, много ясно си спомням две неща: аз съм голям грешник и Христос е велик Спасител.
Джон Нютън
Да знаеш не е твърде взискателно: просто изисква памет и време. Но разбирането е съвсем различен въпрос: това изисква интелектуални способности и обучение, самосъзнателно осъзнаване на това, което човек прави, опит в техниките за анализ и синтез и преди всичко перспектива.
Карол Куигли
Добрият лъжец трябва да има добра памет. Кисинджър е невероятен лъжец със забележителна памет.
Кристофър Хитчънс
Струва ми се, че цялата тайна се заключава във вродената острота на паметта, която по съответния начин бива доразвита от сериозното познаване на шахматната дъска и дълбокото проникване в шахматната игра.
Александър Алехин
Слабата памет на поколенията увековечава легендите. (825)
Станислав Йежи Лец
Истинското владение на човека е неговата памет (ум.) И няма никакво значение дали беден, или е богат.
Александър Смит
Паметта ни е детска и запазва само това, от което се нуждаем.
Чеслав Милош
Аз самият бях възпитаван с брат си, който се казваше Матиас, тъй като той беше мой собствен брат, както от баща, така и от майка; и аз владеех мощно подобренията в своето обучение и изглежда имах както страхотна памет, така и разбиране.
Йосиф Флавий
Никога не се връщайте там, където сте били щастливи, ако искате, това което сте преживели там да остане живо във вашата памет.
Агата Кристи
Предишна
1
2
(Текуща)
3
4
...
14
Следваща