Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Памет" - страница 10
Няма никакви звезди тази вечер освен тези в паметта.
Харт Крейн
Историите от детството оставят незаличимо впечатление и техният автор винаги има ниша в храма на паметта, от която образът никога не бива изхвърлен, за да бъде захвърлен на купчината боклук с неща, които са надраснали и надживели.
Хауърд Пайл
Жените имат по-добро усещане за цвят и по-добра цветова памет. Те са по-склонни да забележат, когато нещо не съвпада; по-вероятно е да забележат какво носите.
Хелън Фишер
...защото твърде силна беше заповедта да се държиш здраво за всяка най-малка частица от времето, за най-малката частица от всяко обстоятелство и да въплътиш всички тях в паметта, сякаш могат да бъдат запазени в паметта през всички смъртни случаи за всички времена.
Херман Брох
Спомнянето изморява човек. на това не ни учат. Упражняването на нечия памет е изтощителна дейност. Тя черпи енергията ни и износва мускулите ни.
Хуан Габриел Васкес
Моите книги са моят хляб, сянката ми, паметта ми, всичко това и още...
Хулио Рамон Рибейро
Как се нарича това, което правя, със себе си, с живота си, това въргаляне, това размишление, това търкаляне отново и отново на едни и същи места от паметта ми, изтощавайки ги, изтощавайки ги? Защо никога не се уча? Защо никога не правя нещо различно?
Чарлс Ю
В едно научно-фантастично пространство паметта и съжалението са, взети заедно, набор от необходими и достатъчни елементи, необходими за създаването на машина на времето.
Чарлс Ю
Да си в изгнание означава да ти бъдат отнети нещата, които обичаш най-много на света - въздухът, който дишаш, земята, по която ходиш. Те съществуват от другата страна на стената - там и не - непроменени от времето и обстоятелствата, съхранени в перфектна памет в земя на мечти.
Шанел Клийтън
Ти можеш да си отидеш завинаги, забравяйки, но знай, че паметта на другият човек ще съхрани твоите постъпки.
Шюсаку Ендо
Кръвта е лепкава субстанция, която остава дълго време както на пръстите, така и в паметта.
Артуро Перес-Реверте
Странно е, че понякога паметта за смъртта живее много повече, от колкото за живота който е прекъснала.
Арундати Рой
В реалният живот пророчеството е паметта на човечеството. Нито един пророк, всъщност нищо не е предсказал, а просто си е спомнил миналото.
Аугусто Роа Бастос
Мисля, че 90% от идеите ми се изпаряват, защото имам ужасна памет и защото изглежда съм ангажиран да не надраскам нищо. Веднага щом го запиша, умът ми го отхвърля.
Юнот Диаз
Просто имам късмет. Имам много ясни спомени от детството. Намирам, че много хора не го правят, но имам щастието, че имам такъв тип памет.
Бевърли Клиъри
Често се случва събитията, случили се през годините на нашето детство, да бъдат уловени по-ясно в паметта ни, отколкото тези, на които сме свидетели в зряла възраст, когато умът надделява над всичките ни сетива.
Бенито Перес Галдос
Разказването на истории за паметта ви за случилото се може да забавлява известно време, но ако това е всичко, което можете да направите, става доста скучно доста бързо.
Брад Блантън
Истината е в паметта. У когото няма памет, при него няма живот.
Валентин Распутин
Силата на духа на рода се храни с вниманието на потомците и тяхната памет. Следователно е добре и правилно да съхранявате снимки на предци и да познавате своя произход. Силата на рода се увеличава, когато роднини, дори отдалечени, поддържат добри отношения и са готови да си помагат; когато потомците знаят историята на живота на предишните поколения.
Виктория Райдос
В края на краищата, нашата памет това сме ние. Но, тя все пак е голяма част от нас.
Владимир Василев
Паметта е нужна на човек не за миналото, а за бъдещето. Не я запълвай излишно, това може да спре напредъкът ти в бъдеще.
Владимир Серкин
Ние танцуваме, за да се влюбим във духа във всички неща, да изтрием паметта или да я трансформираме в движения, които никой друг не може да направи, защото не са го живели.
Габриела Рот
Предишна
1
...
9
10
(Текуща)
11
...
14
Следваща