Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Памет"
Всички се оплакват от паметта си, но никой не се оплаква от ума си.
Франсоа дьо Ларошфуко
Ако говорите само истината, не ви е нужна добра памет.
Марк Твен
Щастието е добро здраве и лоша памет.
Алберт Швайцер
Един от ключовете към щастието е лошата памет.
Рита Мей Браун
Всички наркотици са празна загуба на време. Те разрушават вашата памет, самоуважение, всичко, което е свързано със самолюбието...
Кърт Кобейн
Никой няма достатъчно добра памет, за да бъде преуспяващ лъжец.
Ейбрахам Линкълн
Памет - единственият рай, от който нас не могат да ни изгонят.
Жан Паул
Кредиторите се отличават с по-добра памет от длъжниците.
Бенджамин Франклин
Паметта за това, че скоро аз ще умра – най-важния инструмент, който ми помага да взимам сложни решения в моя живот. Защото всичко останало – чуждото мнение, всичката тази гордост, всичкия този страх от неудобство или провал – всички тези вещи падат пред лицето на смъртта, остава само това, което действително е важно. Паметта за смъртта – най-добрия способ да избегнем мислите за това, че има какво да губите. Вие сте голи. У вас вече няма причини да не последвате зова на своето сърце.
Стив Джобс
Имам памет като слон. Всъщност слоновете често се консултират с мен.
Ноел Кауърд
Единственото съкровище на човек е неговата памет. Само в нея е неговото богатство или бедност.
Адам Смит
Това беше един от онези перфектни английски есенни дни, които се появяват по-често в паметта, отколкото в живота.
П. Д. Джеймс
Животът е възможен само поради недостатъците на нашето въображение и памет.
Емил Чоран
Как да упражняваме паметта си, за да се научим да забравяме?
Станислав Йежи Лец
Ако човек е доволен от всичко, значи е пълен идиот. Здравият човек, в нормална памет, не винаги може да подреди всичко.
Владимир Путин
Нашата памет е по-съвършен свят от вселената: тя дава живот на тези, които вече не съществуват.
Ги дьо Мопасан
Притежавай само това, което можеш да носиш със себе си. Знай езици, опознавай страни, познавай хора. Нека паметта ти бъде куфар за път.
Александър Солженицин
Отправна точка за всеки напредък е желанието. Запазете това постоянно в паметта си. Слабите желания носят слаби резултати, също така, както неголямото количество огън дава неголямо количество топлина.
Наполеон Хил
Паметта е първата жертва на средна възраст, ако си спомням правилно.
Кандис Бъргън
Любовта е своего рода вечност. Тя изтрива паметта за началото и страха пред края.
Ан дьо Стал
Паметта е странно сито: то оставя всичко хубаво за нас и всичко лошо за другите.
Веслав Брудзински
С остаряването се случват три неща. Първо паметта ти отслабва, после не се сещам за другите две.
Мистър Питкин
Предишна
1
(Текуща)
2
3
4
...
14
Следваща