Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Дявол" - страница 7
Ако погледнете миналото си и сте депресирани, това означава, че слушате дявола.
Мартин Лойд-Джоунс
Дяволът е толкова фин, че той доминира над човека и го убеждава в същото време, че той не е доминиран.
Мартин Лойд-Джоунс
Крайната причина за духовна депресия е неверието. Защото, ако не беше неверието, дори дяволът не можеше да направи нищо. Именно защото ние слушаме дявола, вместо да слушаме Бог, ние слизаме пред него и падаме преди неговите атаки.
Мартин Лойд-Джоунс
Защото хората с толкова много дух ме плашат по дяволите. Карат ме да искам да бъда по-добър човек, когато знам, че е невъзможно.
Мелина Маркета
Хората много се страхуват от дявола. Особено когато се появява под формата на вълк или змия. Но много по-опасен е дяволът в човешка форма и още по-опасен е дяволът в образа на ангел, защото ако князът на тъмнината се яви като ангел на светлината, не е лесно да избягаме от него.
Микаел Ниеми
Такъв е вкусът на бурния, изпълнен с електричество въздух, когато Дяволът навлича човешка обвивка, а човекът се успокоява, защото знае, че вече няма да отстъпи от това, което трябва да направи.
Анджей Сташук
Но Люси беше израснала в безопасност и защитена и вярваше, че хората са добри. - Вярвам му - каза тя, задържайки погледа му. Това, което тя не добави, е, че ще държи ръката на дявола, ако той предложи да й помогне през планините.
Минди Макгинис
Не искам неволно да намеря подарък и да си казвам: "Какво е, по дяволите? О, не, това е за мен." И после трябва да се преструвам, че съм изненадан по-късно. Ако знам къде са скрити, няма да търся. Обичам подаръците и мразя фалшивите изненади.
Нийл Патрик Харис
Да станеш най-великото си аз е по-скоро за простите избори, които всеки прави всеки ден, в най-лошите си моменти, в най-добрите си моменти и много други между тях. Това са тези избори, ежедневните действия, които след това ви позволяват да реализирате най-големите си мечти и страсти, позволяват ви да промените света, да ви позволяват да бъдете свръхчовеци и, по дяволите, може би дори да прескочите висока сграда от един път.
Ник Ортнър
Във всеки човек под прикритието на ангел все още тлеят въглените на дявола, които при определени обстоятелства могат да пламнат и да изгорят всичко ангелско.
П. А. Сорокин
Тогава се влюбих и всичко отиде по дяволите.
Питър Кери
Ако нашата удивителна доброта е доказателство за Бог, способността ни за голямо зло доказателство ли е за Дявола?
Пол Блум
Трябва да убиваме Дявола наново всеки ден.
Р. А. Леферти
Сега не знам в какви проблеми се забъркахте и няма да питам, но каквото и да е, по дяволите, мога да ви кажа едно нещо безплатно. Никога в живота няма проблем, който да бъде решен чрез бягство от него.
Р. Дж. Елъри
Попаднахме на лъжата на дявола. Неговата най-основна стратегия, същата, която използва с Адам и Ева, е да ни накара да повярваме, че грехът носи удовлетворение. Но в действителност грехът ни лишава от изпълнение. Грехът не прави живота интересен; прави живота празен. Грехът не създава приключение; това го притъпява. Грехът не разширява живота; свива го. Празнотата на греха неизбежно води до скука. Когато има удовлетворение, когато има красота, когато виждаме Бог такъв, какъвто той наистина е - безкраен резервоар от очарование - скуката става невъзможна.
Ранди Алкорн
Ако мъж и жена седят през нощта на пейка на брега на реката и изпитват някаква симпатия един към друг, тогава само самият дявол трябва да се намеси в случая, за да не се изгубят.
Рене Фройнд
Човек не може да прави разлика между човешки и нечовешки действия. Не може да се посочи, не може да се каже, че този човек тук е човек, а онзи там е дявол.
Ричард Фланаган
Бог скучае точно като дявола. Единият отгоре и другият отдолу се прозяват мрачно по един и същ начин.
Роберто Арлт
Като цяло се отнасяме срамно към Дявола и колкото по-зле се отнасяме към него, толкова повече той ни се смее.
Робъртсън Дейвис
Къде, по дяволите, е този проклет глупак? Не прави ли разлика между правилното и грешното? Не разбирате най-простия баланс? Той отдавна щеше да бъде уволнен, ако беше начело на корпорация, предвид нещата, които позволи да се случат...
Рохинтън Мистри
Понякога използвате извинението: "Аз съм писател, по дяволите, мога да правя всичко, което искам", но това не работи.
Сам Шепърд
Дяволът е само точило за точене на вярата и търпението на светиите.
Самюел Ръдърфорд
Предишна
1
...
6
7
(Текуща)
8
...
14
Следваща