Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Дявол" - страница 4
Практиката ми като учен е атеистична. Това ще рече, че когато подхващам един експеримент, предполагам, че нито Бог, нито ангел или дявол няма да се намеси в хода му; и това предположение се оправдава от целия успех, който съм постигнал в професионалната си кариера. Поради което бих бил интелектуално нечестен, ако не бях атеистичен в светските си дела.
Джон Холдейн
Колкото по-незабележимо е злото, толкова по-страшно е то. Дяволът не държи над главата си табелка с неонов надпис "Дявол".
Мел Гибсън
Дявола се бори с Бога, а полето на тяхната битка са сърцата на хората.
Фьодор Достоевски
Дявола панически се бои от пеещият християнин.
Мартин Лутер
Но страхът - паниката - не знае причина. То създава за една нощ нещата, от които се страхува. Това е най-голямата мъка на човечеството. Накратко, страхът е дяволът. То причинява повечето от греха, бедствията, болестите и нещастието на света. Това е лъвът, който броди по земята, търсейки кого да... погълне. Единственото убежище е в знанието, че няма сила, различна от силата, която му давате.
Робърт Колиър
Страхувам се повече от онези, които се ужасяват от дявола, отколкото от самия дявол.
Тереза Авилска
В журналистиката не може да има по-висш закон от това да казваш истината и да срамуваш дявола.
Уолтър Липман
Когато мъжа гледа жена, дявола му слага розови очила.
Болеслав Прус
И дяволът в старостта си отиде при монасите.
Василий Ключевски
Помнете, когато дяволът желае да ритне някого, никога няма да го ритне с конското си копито, а с човешки крак.
Станислав Йежи Лец
Ако Хитлер нахлуе в ада, ще произнеса хвалебствие в чест на дявола.
Уинстън Чърчил
Грехът обещава като Бог, но плаща като Дявол.
Ралф Венинг
Никога не съм бил обиждан от омразни сатанисти за това, че не вярвам в своя дявол. Само като обичащи християни, че не вярват в техния Бог.
Рики Джървейс
Всеки от нас е за себе си е човек, за останалите е дявол.
Робърт Бъртън
...дяволът не идва облечен в червено наметало и остри рога. Той идва като всичко, което някога сте желали...
Такър Макс
Дявола винаги свири най-добрите мелодии.
Том Хидълстън
Радвам се, че родителите християни оставят децата си да се покланят на дявола поне една нощ от годината.
Антон Шандор Ла Вей
Да запалиш една свещ към Бога и друга към дявола е принципът на мъдростта.
Хосе Бергамин
Успехът на дявола зависи от невежеството на хората.
Бени Хин
Паметта е наказание измислено от дявола.
Даниил Гранин
Никога не съм искал да съм суперзвезда. По дяволите, никога не съм искала да съм актриса.
Даян Лейн
На земята има само един злодей по-популярен от Жокера. Неговото име е Дявол.
Джаред Лето
Предишна
1
...
3
4
(Текуща)
5
...
14
Следваща