Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Дявол" - страница 2
Къде отива джазът? Не знам. Може би ще отиде по дяволите. Не можете да накарате нищо да отиде никъде. Просто се случва.
Телониъс Монк
Дяволите от миналите религии винаги, поне отчасти, са имали животински характеристики, свидетелство за постоянната нужда на човека да отрича, че и той е животно, тъй като това би нанесло силен удар на неговото обедняло его.
Антон Шандор Ла Вей
Турците казват - дяволът изкушава всички, но мързеливият човек изкушава и дявола.
Чарлз Кейлъб Колтън
В ужасни резултати дяволът е в детайлите.
Джейн Джейкъбс
Единствената истинска спънка е страхът от провал. В готвенето трябва да имате отношение по дяволите.
Джулия Чайлд
Понякога е печално, понякога трудно и върви по дяволите. Който не знае цената на щастието, той никога няма да бъде щастлив.
Евгений Евтушенко
Покажете ми велик актьор и аз ще ви покажа много лош съпруг. Покажете ми велика актриса и ще видите самият дявол.
Уилям Клод Фийлдс
Понякога дяволът ме изкушава да повярвам в бога.
Станислав Йежи Лец
Дяволите се делят на пропаднали ангели и на издигнали се хора.
Станислав Йежи Лец
Когато всичко се обърка, имаш щастието да провериш душата си и да видиш дали има издръжливост и кураж! Тогава един невидим и всемогъщ враг – някои му казват Бог, други го наричат дявол, ще се втурне към нас, за да ни погуби; но ние не сме унищожени.
Никос Казандзакис
Бог е измислил храната. А дяволът – готвачите.
Джеймс Джойс
Самият дявол няма да разбере, защо ние, които се движим назад, се движим по-бързо.
Маргарет Тачър
Който изпадне в грях, е човек; който скърби за това, е светец; който се хвали с него, е дявол.
Томас Фулър
Дяволът лежи мрачно в гърдите на скъперника.
Томас Фулър
Бог е създал света, но го е оживил дявола.
Тристан Бернар
Когато си в затвора, добър приятел ще се опита да те спаси. Най-добрият приятел ще бъде в килията до теб и ще каже: "По дяволите, това беше забавно."
Граучо Маркс
Някога се стеснявах от своя ръст, но после си помислих: "По дяволите на всичко това, че аз съм Хари Потър"!
Даниел Радклиф
Упражнявах правене на физиономии пред огледалото и това подлудяваше майка ми. Тя се опитваше да ме сплаши, като казваше, че ще видя дявола, ако продължавам да гледам в огледалото. Това ме въодушевяваше още повече, разбира се.
Джим Кери
Странно е, че мислите за Дявола като за непохватен човек!
Джон льо Каре
Сигурен съм, че ако дяволът съществуваше, той би искал да го съжаляваме много.
Марта Стаут
Направих много сквернословия. Най-вероятно това се дължи на бедността на речника ми. Предполагам, че аз никога няма да стана истински красив. Но знаете ли какво? Да вървят по дяволите това.
Пол Бетани
В самота човек е или светия или дявол.
Робърт Бъртън
Предишна
1
2
(Текуща)
3
4
...
14
Следваща