Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Дявол" - страница 10
Винаги трябва да се биете с дявола със своето оръжие.
Джеймс У. Шулц
Да стъпваш в пакт с дявола винаги е рисково. Но животът е една голяма сделка.
Джефри Дивър
Дяволът може да заинтригува и изпита, но само Бог определя границите на живота и само Той може да обрече човека на вечни мъки.
Джийн Калогридис
...по дяволите е да искаш да бъдеш някъде на различно място от това, където си. Да си едно място и да искаш да си някъде другаде... Искайки животът да бъде различен от това, което е. Това също се нарича напускане без напускане. Умирайки преди да умреш. Сякаш има част от вас, която толкова се огражда от разбиването от любов, че първо се разбивате.
Джинийн Рот
Бог е идея, дяволът е нас.
Джо Р. Лансдейл
Кръвожадни фанатици, които разглеждаха всички западни изобретения и практики като произведения на дявола, те се възприемаха като божествено назначени да пречистват региона, като избиват всички, които са се съюзили с чужденци или са се отклонили от тяхната тясна визия за исляма.
Джоби Уорик
Ние сме длъжни или да допускаме съществуването на богове и дявол, или всичко на света е случайност.
Джон Гарднър
Според чешките поверия, всяка черна котка - само до седем години е котка, а след това се обръща към дявола.
Александър Амфитеатров
По дяволите правилата, чувството е от значение.
Джон Колтрейн
Защо някои християни преминават сушата и морето, континентите и културите като мисионери? Какво, по дяволите, ги подтиква? Не е за да се похвали една цивилизация, институция или идеология, а по-скоро човек, Исус Христос, когото смятат за уникален.
Джон Стот
Нищо не поставя човека толкова далеч от обсега на дявола, колкото смирението.
Джонатан Едуардс
Обучих се за библиотекар и държа книжарница. По дяволите, мога да използвам пистолет.
Джонатан Л. Хауърд
За какво, по дяволите, искаш да работиш за някой друг? Работи за себе си!
Джордж Гершуин
Много хора казват: ами как един любящ Бог може да изпрати някого в ада? На първо място Бог не изпраща никого в ада. Ако отидем по дяволите, това е по наш собствен избор. Но когато някой ми каже, как един любящ Бог може да позволи на някого да отиде в ада, аз ще се обърна и ще кажа: "Е, как един свят, справедлив, праведен Бог може да допусне греха в присъствието си?"
Джош Макдауел
Винаги съм чувал, че когато наистина обичаш някого, се радваш за него, стига той да е щастлив. Но това е лъжа. Това са глупости от по-висок път. Ако обичате някого толкова много, защо, по дяволите, бихте били щастливи да го видите с някой друг? Не исках лесния вид любов. Исках лудата любов, любовта, която създаваше и унищожаваше едновременно.
Джули Мърфи
Честно казано, бях бясна от собственото си объркване. Защо, по дяволите, се смущавам? Защо трябва да се срамувам, че искам да дойда до басейна и да облека бански? Защо съм длъжен като спринтьор да тичам до водата и обратно, така че никой да няма време да види отвратителните ми бедра.
Джули Мърфи
Благосъстоянието е дар от Бога и гордостта ни е завещана от дявола.
Дъглас Уилсън
Тъй като, както е добре известно, Бог помага на онези, които си помагат, вероятно Дяволът помага на всички онези и само на онези, които не си помагат. Дяволът помага ли си?
Дъглас Хофстатър
Няма нищо невероятно във факта, че Бог е позволил на дявола да се намесва в хазарта.
Едуард Бърнет Тайлър
Някои от нас не са предназначени да принадлежат. Някои от нас трябва да обърнат света с главата надолу и да го изтръгнат по дяволите, докато не си направим собствено място в него.
Елизабет Лоуел
И истинската трагедия на Фауст се състои не в това, че той е продал душата си на дявола. Истинската трагедия е в това, че няма никакъв дявол, който да купи вашата душа.
Ромен Гари
В даровете на дявола се крие горчивина, и ние знаем, кога сме измамени, дори ако сами признаваме тази измама.
Иън Пиърс
Предишна
1
...
9
10
(Текуща)
11
...
14
Следваща