Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Дявол"
Жевите се посвещават на Бога, когато дяволът вече не иска да има вземане-даване с тях.
Софи Арну
Аз съм егоистка, нетърпелива и малко несигурна. Правя грешки, извън контрол съм и понякога трудно се справям. Но ако не можете да се справите с мен в най-лошия ми случай, тогава сте сигурни, че по дяволите не ме заслужавате.
Мерилин Монро
Добра съм, но не съм ангел. Прегрешавам, но не съм дявол. Аз съм просто едно малко момиче, което се опитва да намери някой да я обича.
Мерилин Монро
Преследвайте истината като дявол и вие ще бъдете свободни, дори и никога да не докоснете полите на палтото й.
Кларънс Дароу
По дяволите, никога няма да гласувам за някого - винаги ще гласувам против някого.
Уилям Клод Фийлдс
Дяволът е голям оптимист, ако мисли, че хората могат да се влошат още.
Карл Краус
Най-използваната фраза в моята администрация, ако бях президент, би била "Какво, по дяволите, искаш да кажеш, че сме останали без ракети?"
Глен Бек
Смел човек е този, който се осмелява да погледне дявола в лицето и да му каже, че е дявол.
Джеймс Гарфийлд
Най-голямата хитрост на дявола е да ви убеди, че не съществува!
Шарл Бодлер
Можехме да спасим Земята, но бяхме прекалено евтини, по дяволите!
Кърт Вонегът
В крайна сметка герой е този, който спори с боговете и по този начин предизвиква дяволите да оспорват неговото схващане. Колкото повече може да постигне един човек, толкова повече може да бъде сигурен, че дяволът ще обитава в неговото творчество.
Норман Мейлър
Гордостта беше тази, която превърна ангелите в дяволи; смирението е това, което прави хората като ангели.
Августин
Една жена по-скоро би се целунала с дявола, отколкото да нарече друга жена красавица.
Николай Гогол
Можете да разберете защо една система би искала информация - но защо, по дяволите, предлага информация? Защо се стремим да бъдем разбрани? Защо отказът да се приеме комуникация е толкова болезнен?
Джеймс Типтри-младши
Всички ние трябва да помним, че и при дявола има свои чудеса.
Жан Калвин
Рано или късно любопитството става грях; за това дявола винаги е на страната на учените.
Анатол Франс
Ангелите го наричат небесна радост, дяволите го наричат адски мъки, а хората го наричат любов.
Хайнрих Хайне
След като прекарах 37 години от живота си в армията като резервист и никога не бях срещал гей през цялото това време и никога не бях говорил за това през всичките тези години, просто си помислих защо, по дяволите, те не трябва да служат ? Те са американски граждани. Стига да не правят неща, които са вредни за някой друг... Така че излязох за това.
Бари Голдуотър
Гордостта и високомерието са слуги на дявола. Ако не можеш да ги управляваш, те ще започнат да те управляват.
Ал Пачино
Моите спомени са като злато в портфейл, подарен от дявола: отваряш го, а там сухи листа.
Жан-Пол Сартр
Не съм ангел и не се преструвам на това. Това не е една от моите роли. Но и аз не съм дяволът. Аз съм жена и сериозен артист и бих искал да ме съдят по това.
Мария Калас
Колкото повече дяволи имаме в себе си, толкова повече шанс имаме да образуваме ангели.
Никос Казандзакис
Предишна
1
(Текуща)
2
3
4
...
14
Следваща