Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Късмет" - страница 7
Нахалството е втори късмет.
Варлам Шаламов
Печалният факт е, че повечето хора нямат друга ясна цел, освен да си прибират заплатата. Колкото и усърдно да работят те, колелото на късмета ги подминава, защото нито очакват, нито искат повече.
Наполеон Хил
Единственият късмет, на който можем да се надяваме, е този, който сами сме си подготвили. Към него водят упоритостта, ясното намерение и твърдото решение.
Наполеон Хил
Добрият брак е почти 80 процента добър късмет при намирането на правилния човек в правилното време. А останалото е вяра.
Сидни Смит
Хората с по-голямо въодушевление вземат решение да воюват, отколкото в действителност водят война; и менят настроението си според промяната на военния късмет.
Тукидид
Късметът е това, което се случва когато подготовката срещне добрата случайност.
Хенри Форд
Цялото щастие е късмет; защото или възнаграждава, дисциплинира, изменя или наказва, и така е или полезно, или справедливо.
Боеций
Имах голям късмет, че се родих в много академично семейство. Бях добре начетен, добре обучен по математика. Имах много предимства да започна с това.
Абхиджит Банерджи
Може да има нещо жестоко в хората, които са имали късмет. Те го приравняват с личната доброта.
Ан Патчет
Не считам себе си за талантлива и винаги се боя да не изгубя късмета си.
Ан Хатауей
Късметът е много претенциозен и предпочита тези, които имат здрав разум и добро сърце.
Ана Сюел
Преди всичко признайте, че ако сте имали успех, сте имали и късмет - а с късмета идва и задължението. Дължите дълг, и то не само на вашите богове. Дължите дълг на нещастника.
Майкъл Луис
Късметът понякога може да ти обърне гръб. Това е един от главните закони на живота.
Майкъл Маршал Смит
С цялото редактиране, колкото и да е чувствително - и тук имах голям късмет - в началото реагирам нацупено, но след това се успокоявам и продължавам, а година по-късно държа книгата си в ръка.
Майкъл Морпурго
С четенето имах голям късмет. Имах майка, която ми четеше, не защото имаше време – тя беше заета жена – но намери 10 минути да дойде и да седне на леглото ми с книга.
Майкъл Морпурго
Имах късмета да застана на двата полюса, но мястото, което ми се стори най-отдалеченото, беше Бутугичаг, бивш ГУЛАГ в Сибир. Той е напълно откъснат от останалия свят.
Майкъл Палин
Ако сме родени под щастлива звезда, това показва, че сме спечелили късмета, посочен по този начин, чрез предвидливост, доброта и другите ни добродетели, изразени в предишни животи, защото не можем да имаме приятели, освен ако самите не сме приятелски настроени.
Макс Хайндел
Възможно е, лошият късмет, да е по-добър от никакъв.
Марион Зимър Брадли
Повечето хора имат някакво пристрастие към оцеляването към късмета. Когато се случи нещо прекрасно - когато подготовката срещне възможност, с отлични резултати - ние си мислим: "Какъв късмет!" Но обикновено не признаваме всички времена, когато нещата просто... изчезват. През всички времена, когато подготовката не стига до нищо.
Марк Рандолф
Всички успешни хора вярват в късмета и са прави, дори ако някой ги смята за суеверни.
Марк Фишър
По време на моята работа и пътувания имах късмета да съм бил изложен на различни еклектични ястия от малки местни кафенета до емблематични петзвездни ресторанти.
Марк Хаймън
Късметът има много общо с това как се развива животът ви.
Марти Ахтисаари
Предишна
1
...
6
7
(Текуща)
8
...
14
Следваща