Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Умение" - страница 3
Системата, която позволява на повечето хора да спечелят най-голям успех, е свободното предприемачество, чрез съпоставяне на уменията, интересите и способностите на хората. Обратно, преразпределението просто разпръсква пари наоколо. Дори по-лошо, то намалява способността за постигане на успех чрез изкривяване на икономическите стимули.
Артър К. Брукс
Всяко оръжие е добро оръжие, стига да можете да го използвате с чест и умения.
Брайън Джейкс
Емпатията и социалните умения са социалната интелигентност, междуличностната част на емоционалната интелигентност. Ето защо те си приличат.
Даниъл Голман
Надявах се организациите да започнат да включват този набор от умения в своите програми за обучение - с други думи, да предлагат образование за възрастни по социална и емоционална интелигентност.
Даниъл Голман
Само тези, които имат търпение да правят прости неща, перфектно някога придобиват умението да правят трудните неща лесно.
Джим Корбет
В изкуството, както и в правенето на любов, искрената неспособност има своята привлекателност, както и безсърдечните умения, но това, което искате, е страстната виртуозност.
Джон Барт
За успеха в живота умението да общуваш с хората е много по-важно от притежаването на талант.
Джон Лъбък
Умението да се свързваш с хора - това е стока, която може да се купи точно така, както може да купим захар и кафе... И аз заплащам за това умение повече, отколкото за всяко друго на света.
Джон Д. Рокфелер
Творчеството не е черта, която наследяваме в гените си, нито благословия, дарена от ангелите. Това е умение.
Джона Лерър
Те са измамно прости. Признавам това. Но за мен през целия си живот се опитвам да опростя нещата. Като дете в училище нещата ми бяха много трудни за разбиране и аз развих умение, мисля. Разработих процес за опростяване на нещата, за да ги разбера.
Ерик Карл
Баща ми цени таланта. Той разпознава истинските знания и умения, когато ги намери. Той е цветно сляп и неутрален по пол. Той наема най-добрия човек за работата, точка.
Иванка Тръмп
Той не беше толкова добре изглеждащ, имаше социалните умения на мокра котка и търпението на колибри на кофеин.
Карън Ченс
Организациите на бизнеса, труда и гражданското общество притежават умения и ресурси, които са жизненоважни за изграждането на по-силна глобална общност.
Кофи Анан
Не казвам, че нагъл човек не може да се издигне в света, а че е по-вероятно да напредне среден човек с голяма доза наглост, отколкото такъв с големи умения, но без никаква наглост.
Мери Уъртли Монтегю
Веднъж късмет, два пъти късмет – пази Боже! Трябва все пак и някакво умение.
Александър Суворов
Журналистика: умението да се справиш с предизвикателството да запълваш пространството.
Ребека Уест
Предводителя трябва да умее да се различава от подчинението не по разкошният образ на живота, а по трудолюбието и умението да предвижда събитията.
Ксенофонт
Талантът е преди всичко умението да направиш правилен избор.
Робърт Де Ниро
Това е мрачна любовна история. Много мрачна. И любовта като такава в нея не е толкова много. Само малка част. Приятелството, умението да бъдеш партньор, компаньон на своя възлюбен, секс, ревност, самота, невроза, безумие - до Ана Каренина така пълно в литературата не е създаван нито един женски образ.
Кийра Найтли
Всеки има свой морал, нужно е само умението да го откриеш!
Луис Карол
Ако имах повече умения в това, което подхващам, нямаше да се нуждая от толкова много кураж.
Ашли Брилиант
Да постигаш резултати с помощта на хората е умение, което не се учи в класната стая.
Жан-Пол Гети
Предишна
1
2
3
(Текуща)
4
...
14
Следваща