Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Дълг" - страница 5
Поетът не е някой, който има големи мисли. Това е черният дълг на философа. Поетът е човек, който изразява своите мисли, колкото и обичайни да са те, изящно. Това е единствената разлика между поета и всички останали.
Марк Форсайт
Партията на власт почти винаги безапелационно се ангажира с дефицитни разходи, докато другата партия спори страстно срещу злините на дълга и дефицита.
Мат Таиби
Немският дълг към еврейския народ никога не може да приключи, нито в това поколение, нито в никое друго.
Менахем Бегин
Нямам кредитни карти. Това беше решението, взето съвместно от компаниите за кредитни карти и от мен. Не мога да кажа, че това беше изцяло за моя сметка. Сега не купувам нищо на кредит, нищо. Ако не мога да си го позволя, не го купувам. Имам дебитна карта, това е всичко, което имам. Всеки дълг, който имам, го плащам.
Нийл Гейблър
Предполагам, че това е всичко завинаги... Само една голяма дълга следа от сега. И предполагам, че всичко, което можете да направите, е да опитате да живеете един по един, без да се притеснявате прекалено за последното сега или за следващото сега.
Никълас Еванс
Подходът за транзакционните разходи поддържа, че някои проекти се финансират лесно с дълг и трябва да бъдат финансирани с дълг. Това са проекти, за които специфичността на физическите активи е ниска до умерена.
Оливър Уилямсън
Това е дълг, който дължим на чистотата на нашата религия, за да покажем, че тя противоречи на закона, който гарантира робството.
Патрик Хенри
Ако вместо да определим минималния баланс като най-ниската възможна сума, за да задържим хората в дългове колкото е възможно по-дълго, повишаваме минималното плащане и насърчаваме хората да изплащат кредитните си карти, ще правим по-малко пари, но ще имаме клиенти, които са по-платежоспособни.
Ричард Талер
Аз съм твой брат. Трябваше да бъда твой брат, преди някой от нас да се роди. Кармичен дълг. Изглежда, че съм бил Влад Цепеш или Чингис Хан в минал живот.
Роб Търман
По ирония на съдбата самият факт, че демокрацията има толкова дълга история, всъщност е допринесъл за объркване и несъгласие, тъй като "демокрацията" означава различни неща за различните хора по различно време и места.
Робърт Дал
Основният дълг на човека е да събуди разбирането на вътрешното си аз и да познае собственото си истинско вътрешно величие. След като разбере истинската си стойност, той може да разбере стойността на другите.
Свами Муктананда
Мисълта е само проблясък посред дълга нощ. Но именно този блясък е всичко.
Жул Анри Поанкаре
Не забравяйте дълга. Но изберете любовта, когато можете.
Синда Уилямс Чайма
Ако хората вярват, че се женят от любов и свободен избор, а не от задължение, те са по-склонни да решат, ако любовта умре, че свободният избор да се съберат заедно не е по-важен от свободния избор да се разделят и да търсиш любовта другаде; женените по дълг очакват по-малко любов като начало и това, което дългът е събрал, дългът може да запази заедно.
Стивън Картър
Историята винаги е в услуга на героите и е толкова дълга или кратка, спретната или накъсана, колкото трябва.
Стюарт О'Нан
Склонни сме да се фокусираме върху активите и да забравим за дълговете. Финансовата сигурност изисква поглед към голямата картина: активи минус дългове.
Сузи Орман
Най-важният заем за плащане е вашият студентски заем. Това е по-важно от вашите плащания по ипотека, кола и кредитна карта. В повечето случаи не можете да освободите дълга по студентски заем.
Сузи Орман
Ако имате дългове, готова съм да се обзаложа, че общата бъркотия също е проблем за вас.
Сузи Орман
Сиестата осигурява приятно отклонение от работния ден и също така има практическа стойност, що се отнася до производителността. Уинстън Чърчил имаше добра дълга сиеста всеки ден по време на Втората световна война и каза, че това е нещото, което му позволява да се справи с напрежението.
Том Ходжкинсън
Истинските християни смятат себе си не за удовлетворяващи някой строг кредитор, а за изплащане на дълг на благодарност.
Уилям Уилбърфорс
Нека всеки регулира поведението си... чрез златното правило да постъпваме с другите така, както при подобни обстоятелства бихме искали да постъпват с нас, и пътят на дълга ще бъде ясен пред него.
Уилям Уилбърфорс
Реалността има дълга история на това да не се променя, за да ни направи щастливи или удобни.
Филип Шелби
Предишна
1
...
4
5
(Текуща)
6
...
15
Следваща