Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Дълг" - страница 4
В крайна сметка, удоволствието е по-надежден съветник от правотата или чувството за дълг.
Самюел Бътлър
Наложително е всяко поколение да изплаща дълговете си. Това е един принцип, който, ако бъде изпълнен, ще спести половината от войните по света.
Томас Джеферсън
Малките деца все още са символ на вечния брак между любовта и дълга.
Джордж Елиът
Провалът след дълга настойчивост е много по-величествен отколкото ако никога не сте полагали усилия, които да бъдат наречени провал.
Джордж Елиът
Малтретираха ме лошо. Носът е счупен при последния разпит. Моето време изтече. Не съм предатал. Изпълних дълга си като германец. Ако оцелееш, моля те, кажи на жена ми...
Вилхелм Канарис
Дълг! Ти, възвишена и велика дума. Това е именно великото, което издига човека над самия него.
Имануел Кант
Страницата е дълга, празна и пълна с истина. Когато приключа с нея, тя вероятно ще бъде дълга, пълна и изпразнена с думи.
Джак Керуак
Кратко очароване и дълга трагедия.
Куентин Рейнълдс
Социални вълнения и задълбочаване на чувството за несправедливост са опасностите за националния ни живот, които трябва да се минимизират чрез строги методи. Хората знаят, че огромните лични доходи идват не само чрез усилията, способностите или късмет на тези, които ги получават, но също така и заради възможните предимства, които предоставя правителството. Поради тази причина дълг на правителството е да ограничава такива доходи чрез много високи данъци.
Франклин Делано Рузвелт
Войната е варварство ако нападаш мирните си съседи, но свещен дълг ако защитаваш родината си.
Ги дьо Мопасан
Когато дълговете не се плащат, защото не могат да бъдат платени, е по-добре да не се говори за тях, а картите да бъдат разбъркани отново.
Камило Хосе Села
Правейки това, което трябва, ние не заслужаваме похвала, защото това е наш дълг.
Августин
Свещен дълг е да обичаме страната, която ни е напоила и накърмила, като родна майка.
Михаил Шолохов
Изплащайте всеки свой дълг, сякаш самият Господ е написал сметката.
Ралф Уолдо Емерсън
Смъртта е дълг, и както всеки дълг е нужно да се плати.
Тобаяс Смолет
Капиталистическата система е свързана с вземането от Земята и от другата велика стока - труда. Това, което се случва с тази система, е, че богатите стават по-богати, а бедните - по-бедни и единственият изход от нея трябва да бъде растежът. Но растежът е дълг. Това ще влоши ситуацията.
Вивиан Уестууд
Ние четем за удоволствие. Четенето не е обществен дълг.
Алан Бенет
Има два пътя за завоюване на страна. Единия е с меч. Втория е с дългове.
Джон Адамс
Моят живот досега е бил дълга поредица от случаи, за които не съм бил подготвен.
Ашли Брилиант
Само тази работа е дълга, която я вършиш без всяко желание.
Квинтилиан
Не забравям за дълговете, забравям да ги връщам.
Янина Ипохорска
Несправедливата власт не е дълга.
Сенека
Предишна
1
...
3
4
(Текуща)
5
...
15