Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Дълг" - страница 2
Аз съм интроверт... обичам да бъда себе си, да се разхождам навън, да правя дълга разходка с кучетата ми и да гледам дърветата, цветята, небето.
Одри Хепбърн
Ако малцина могат да издържат на дълга война без влошаване на душата, никой не може да издържи дълъг мир.
Освалд Шпенглер
Смъртта е по-лека от перо, а дългът по-тежък от гора.
Робърт Джордан
Изпълнявай своят дълг във всичко. Ти не можеш да направиш повече, но никога не трябва да желаеш по-малко.
Робърт Лий
Дългът е море без дъно.
Томас Карлайл
Най-важното е да не се отклоняваш от своят дълг и да не правиш компромиси, когато става дума за това. Дълга е нещо абсолютно.
Винсент ван Гог
Истинското мъжество се изразява в спокойствие и самообладание и в невъзмутимо изпълнение на своят дълг, въпреки бедствията и опасностите.
Джон Лок
Нямам нито акции, нито други ценни книжа. Всичките си пари инвестирам в дългове.
Джордж Карлин
Смятах за свой дълг да излагам нещата такива, каквито са, а не както би трябвало да бъдат.
Александър Хамилтън
Попрището на жената е да възбужда у мъжа енергията на душата, пламъка на благородни страсти, да поддържа чувството за дълг и стремежа към високото и великото – това е нейното предназначение и то е велико и свещено.
Висарион Белински
Властта е дълг, свободата - отговорност.
Мария фон Ебнер-Ешенбах
Човек чувства своят дълг само в случай, че той е свободен.
Анри Бергсон
Тя искаше напълно да обръсне главата си: не искам дълга коса, не искам къса коса, изобщо не искам коса и не искам да съм момиче или момче, Искам да бъда жълто-оранжево листо, което някое малко дете взема и залепва в своя лексикон.
Шърман Алекси
Факт е, че отглеждането на деца е дълга, трудна работа, наградите не винаги са очевидни, работата е подценена, а родителите са също толкова хора и почти толкова уязвими, колкото и техните деца.
Бенджамин Спок
Един военен лидер често се сблъсква със ситуация, с която трябва да се справи, но тъй като това е негов дълг, никой съд не може да го съди.
Алберт Кеселринг
- Понякога, - каза той, - Мисля, че животът е само една дълга поредица от раздути възможности.
Джак Макдевит
Крепко е свързано тогава, когато е свързано с трудности. Не губете никога пътя на дългът и честа - това е единственото, от което черпим щастие.
Жорж Бюфон
Нито един човек няма право да води толкова съзерцателен живот, за да забрави за своя дълг да служи на ближния.
Августин
Навсякъде, където признават Бога, там съществува култ, а където има култ, там е нарушен естественият ред на нравствения дълг и нравствеността пада.
Дени Дидро
Слава Богу, изпълних дълга си.
Хорацио Нелсън
Недоверието към властите следва да бъде първият граждански дълг.
Норман Дъглас
Толкова кратка е любовта и толкова е дълга забравата.
Пабло Неруда
Предишна
1
2
(Текуща)
3
4
...
15
Следваща