Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Дълг"
Блаженни са младите, понеже те ще наследят националният дълг.
Хърбърт Хувър
Благодарността е дълг, който трябва да бъде платен, но който никой няма право да очаква.
Жан-Жак Русо
Англия чака, че всеки ще изпълни своят дълг.
Хорацио Нелсън
Национален дълг, ако не е прекомерен, ще бъде за нас национална благословия.
Александър Хамилтън
Животът има смисъл само като задача или дълг.
Джузепе Мацини
Ще спечелим, защото дъгата на моралната вселена е дълга, но тя е склонна към справедливост.
Мартин Лутър Кинг
С чуждите недостатъци е свиква лесно, ако не считаш за свой дълг да ги поправяш.
Франсоаз Саган
Да упорстваш в своя дълг и да мълчиш е най-добрият отговор на клеветата.
Джордж Вашингтон
Дълг на младите е да се борят с корупцията.
Кърт Кобейн
Първи дълг на писателя е да не оправдае очакванията на своята страна.
Брендън Биън
Уважението към жената е дълг, на който всеки честен човек е длъжен да се подчинява от рождение.
Лопе де Вега
Всички дългове се връщат, макар и не винаги от тези, на които сме ги предоставили.
Мария фон Ебнер-Ешенбах
Дългът е голямата служба на морския офицер, а всички лични съображения трябва да й направят път; обаче може да е много болезнено.
Хорацио Нелсън
Търсенето на истината е най-благородното от всички занимания и заявление за дълг.
Ан дьо Стал
Всеки от нас има една котва, от която, ако сам не пожелае, никога не може да се откъсне - чувството за дълг.
Иван Тургенев
Да гласуваш е като плащане на дълг, задължение никога да не се пренебрегва, ако е възможно изпълнението му.
Ръдърфорд Хейс
Внушенията на съвестта свързани с разкаянието и чувството за дълг се явяват важни различия между човека и животните.
Чарлз Дарвин
Щастието и моралният дълг са неразривно свързани.
Джордж Вашингтон
Ако човечеството винаги е било последователно и мъдро, историята не би била дълга хроника на глупости и престъпления.
Джеймс Джордж Фрейзър
Винаги следвам дълга си. Аз съм готов да умра. Единственото ми съжаление е за приятелите, които съм оставил зад мен.
Закари Тейлър
Наградата за един дълг е способността да изпълним друг.
Джордж Елиът
Дългът е най-върховната дума в езика ни. Винаги изпълнявай дълга си. Не можеш да направиш нещо повече. Не трябва да желаеш нищо по-малко.
Робърт Лий
Предишна
1
(Текуща)
2
3
4
...
15
Следваща