Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Молитва" - страница 5
Тридесет години назад се е считало, че частният живот на президента е неприкосновен в два случая - когато става въпрос за молитва и за риболов. Втората част от този принцип сега, уви е изгубена.
Хърбърт Хувър
Когато живеете с постоянна благодарност, животът ви ще се превърне в жива молитва.
Барбара де Анджелис
Богохулството и молитвата са едно. И двамата твърдят съществуването на висша сила. Първото обаче с убеждение.
Дейвид Мамет
Продължете с много молитви и вашият път ще бъде изяснен.
Джон Уесли
В душите, изпълнени с любов, желанието да се угоди на Бога е непрекъсната молитва.
Джон Уесли
Пренебрегването на молитвата е голяма пречка за светостта.
Джон Уесли
Молитвата продължава в желанието на сърцето, макар разбирането да се използва върху външни неща.
Джон Уесли
Мъжество - това е страх, който казва своите молитви.
Карл Барт
История се прави от волята на цезаря и от молитвата на жреца.
Ваклуш Толев
Никоя от двете воюващи страни не очакваше този мащаб и тази продължителност, до които войната вече стигна. Никой не допускаше, че причината за конфликта може да изчезне, преди да изчезне самият конфликт, или дори още по-рано. Всяка страна се стремеше към лесна победа и към резултат, който да не е толкова фундаментален и зашеметяващ. И двете страни четяха една и съща Библия и се молеха на един същ Господ, и всяка търсеше Неговата помощ срещу другата страна. Нямаше как молитвите и на двете групи да получат отговор; на нито една от тях не бе отговорено изцяло.
Ейбрахам Линкълн
Дори сламките под коленете ми крещят, за да ме отвлекат от молитвата.
Августин
Нашите синагоги са разпръснати по целия свят и ние искаме хората да ги уважават и да се грижат за тях. И ние трябва да уважаваме местата за молитва на другите.
А. Б. Йехошуа
Нито една конвенционална терапия не може да ни освободи от дълбока и постоянна психическа болка. Чрез молитвата намираме това, което не можем да намерим другаде: мир, който не е от този свят.
Мариам Уилямсън
Сами по себе си молитви, ако не бъдат чути, не означават нищо.
Марк Хелприн
В много отношения молитвата е върховният израз на нашата вяра в Бог.
Мартин Лойд-Джоунс
Водата има памет и носи в себе си нашите мисли и молитви. Тъй като самите вие сте вода, независимо къде се намирате, вашите молитви ще бъдат пренесени до останалия свят.
Масару Емото
Никоя конкретна религия не е успяла да осигури изключителните права за силата на молитвата. Без значение кой сте, всички ние имаме способността да се възползваме от тази невероятна и прекрасна сила. След като осъзнаете това, вие ще бъдете изпълнени с желанието да помогнете и на другите да осъзнаят това. Все повече хора резонират с това разбиране и това може да доведе до по-прекрасно бъдеще за човечеството.
Масару Емото
Иконите също са красиви, със своите светещи цветове и златни листа. На пръв поглед субектите могат да изглеждат плоски, а позите им изкуствени. Но чудото на иконите е свързано с връзката, която се развива между панела и зрителя. Гледането на икона ми носи усещане за спокойствие; това е като форма на молитва. Така че предполагам, че в този смисъл иконата е ненадмината.
Мери Поуп Озбърн
Тайното изкуство да каниш щастие. Чудодейното лекарство на всички болести. Само за днес не се гневете. Не се притеснявайте и бъдете изпълнени с благодарност. Отдайте се на работата си. Бъдете добри към хората. Всяка сутрин и вечер обединявайте ръцете си в молитва. Молете се на тези думи в сърцето си и пейте тези думи с устата си.
Микао Усуи
Въпреки че естественият ми инстинкт е да желая живот без болка, проблеми и несгоди, аз се уча да приветствам всичко, което ме кара да осъзнавам нуждата ми от Него. Ако молитвата се ражда от отчаяние, тогава всичко, което ме кара да се отчайвам от Бога, е благословия.
Нанси Лий Демос
Разбира се, молитвата за Златния телец не си струва, но и парите не бива да се подценяват.
Наталия Правдина
Молитвата за града е важна. За всеки град в света трябва да се молим за града. Особено за Лондон, той е стратегически град за Обединеното кралство, както и за света, следователно бъдещето на Лондон е важно за Обединеното кралство, а също и за останалия свят.
Ники Гамбъл
Предишна
1
...
4
5
(Текуща)
6
...
15
Следваща