Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Молитва" - страница 3
Молитвата е акт на любов; думи не са необходими. Дори ако болестта отвлича вниманието от мислите, всичко, което е необходимо, е волята за любов.
Тереза Авилска
От голямо значение е, когато започнем да практикуваме молитва, да не се оставяме да се плашим от собствените си мисли.
Тереза Авилска
Ако молитвата е твоето послание към Бога, интуицията е Божието послание към теб.
Уейн Дайър
Объркахме Бог с Дядо Коледа. И ние вярваме, че молитвата означава да направите списък на всичко, което нямате, но искате, и да се опитате да убедите Бог, че го заслужавате. Сега съжалявам, това не е Бог, това е Дядо Коледа.
Харолд Кушнер
Със сигурност знам, че не бих могъл да оцелея, ако не беше фактът, че съм подкрепен от молитвите на толкова много хора.
Дезмънд Туту
Бог не прави нищо, освен в отговор на вярващата молитва.
Джон Уесли
Нищо не се дава безплатно на този свят, освен въздух и слънце; всичко останало трябва да се купува - с кръв, сълзи, понякога молитви, но по-често с пари.
Мария Корели
Хората, които нямат желание да живеят, имат много малък шанс за възстановяване. Можем да продължим да отправяме към тях нашата любов, съчувствие и молитви; но в крайна сметка трябва да уважаваме решението на човек да умре.
Мичио Куши
Търсенето на спокойствие - един от начините за молитва, която ражда светлина и топлота. Забравете за кратко себе си, знайте, че мъдроста и състраданието лежат в тази топлота. Когато вие отидете на тази планета, опитайте да забележите, истинският вид на небесата и земята; това е възможно, ако вие не позволите на себе си да бъдете парализирани от страх и решите, че всички ваши жестове и пози ще са свързани с това, което си мислите.
Морихей Уешиба
Получих полза от молитвата за другите; защото като направих поръчка на Бога за тях, аз получих нещо за себе си.
Самюел Ръдърфорд
Молитвата е декларация за зависимост от Бог.
Филип Янси
От всички задължения, изпълнявани от християнството, никой не е по-съществено и същевременно по-пренебрегнато от молитвата.
Франсоа Фенелон
За да бъдете верни в молитвата, задължително е да организираме всички дейности на деня с редовност, която нищо не може да наруши.
Франсоа Фенелон
Тренирай. Кажи си молитвата. Яж си витамините.
Хълк Хоган
За мен е от съществено значение да имам вътрешния мир и спокойствие на молитвата, за да слушам тишината на Бог, която ни говори в личния ни живот и историята на нашето време за силата на любовта.
Адолфо Перес Ескивел
Молитвата е мост от отчаянието към надеждата.
Бил Хайбълс
Хората, които се занимават сериозно с нещо, винаги правят място за това в своите графици. Ако молитвата е важна за вас, тогава ще намерите време да я направите.
Бил Хайбълс
Не позволявайте на вашите молитви да се превърнат в списък с желания за Дядо Коледа. Покланяйте се на Бога и го хвалете, когато дойдете при него в молитва.
Бил Хайбълс
Изповедта е може би най-пренебрегваната област на личната молитва.
Бил Хайбълс
Еврейските молитви са предимно за ежедневни неща - късче новолуние, роса на тревата, хляб и вино.
Джералдин Брукс
Не гледайте на молитвата като на молба към Бог да ми даде нещо, като някакъв тип космически капитан камбана, гледайте на молитвата като на моята комуникация с квантовата интелигентност, божествената интелигентност, която имаме там и така се проявяват нещата.
Джон Асараф
В исляма мъжете и жените са морално равни в Божиите очи и се очаква да изпълняват същите задължения на поклонение, молитва, вяра, милостиня, пост и поклонение в Мека. Ислямът като цяло подобрява статута на жените в сравнение с по-ранните арабски култури, като забранява убийството на деца и признава пълноценната личност на жените. Ислямският закон подчертава договорния характер на брака, като изисква зестрата да се изплаща на жената, а не на нейното семейство, и гарантира правата на жените за наследяване и за притежаване и управление на имущество. Жените също получиха правото да живеят в семейния дом и да получават финансова издръжка по време на брака и период на изчакване след смърт и развод.
Джон Еспозито
Предишна
1
2
3
(Текуща)
4
...
15
Следваща