Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Слънце" - страница 5
Обичам изгрева на слънцето, тъй като определено съм сутрешен човек! Това е страхотно време да станете и да пиете кафе в градината, преди да се събудят всички.
Бианка Балти
Ние обитаваме неизвестна планета, в неясна галактика, около неясно слънце, но от друга страна, съвременното човешко общество представлява едно от най-сложните неща, които познаваме.
Дейвид Крисчън
При всички има тежки времена, но никой никога не е обещавал, че ще има само сладолед, русалки и вечно слънце.
Деми Ловато
Мислех си глупаво, че фройдистката психоанализа е по-дълбока и по-интензивна от други, по-директни форми на терапия, така че бях обучен в нея и я практикувах. Тогава открих, че интензивно навлиза във всяка неуместност под слънцето - и че не работи. Хората получиха представа какво ги притеснява, но почти не направиха нищо, за да се променят.
Албърт Елис
Сега нашето Слънце няма да колапсира до черна дупка. Всъщност не е достатъчно масивно.
Джана Левин
Ден без слънцето е както знаете, нощ.
Джо Р. Лансдейл
Не се изненадвайте. Няма нищо ново под слънцето. Само безкрайно преопаковане.
Джон Пайпър
Не е трудно да измислиш зелено слънце. Трудно е да измислиш свят, в който то би било естествено.
Джон Роналд Руел Толкин
- Кой притежава патента за тази ваксина? - Е, хората, бих казал. Няма патент. Бихте ли патентовали слънцето?
Джонас Солк
Нещото, което е невероятно, е самият живот. Защо трябва да сме тук, в тази осветена от слънце вселена? Защо трябва да има зелена земя под краката ни?
Едуин Маркам
Една неделна сутрин изгря топлото слънце и - поп! - от яйцето излезе мъничка и много гладна гъсеница.
Ерик Карл
Всичко е предсказано от математическите цикли на календарите на маите. -- Ще се промени -- всичко ще се промени. Празниците на маите гледат на датата 21 декември 2012 г. като на прераждане, началото на Света на петото слънце. Това ще бъде началото на нова ера, произтичаща от и означена от слънчевия меридиан, пресичащ галактическия екватор и Земята, която се изравнява с центъра на галактиката.
Карлос Бариос
Живеем в свят на енергия. Важна задача в този момент е да се научите да усещате или виждате енергията на всички и всичко - хора, растения, животни. Това става все по-важно, когато се приближаваме до Света на Петото Слънце, тъй като той е свързан с елемента етер - царството, където енергията живее и тъче. Отидете до свещените места на Земята, за да се молите за мир и уважавайте Земята, която ни дава нашата храна, дрехи и подслон. Трябва да активираме отново енергията на тези свещени места. Това е нашата работа.
Карлос Бариос
Но може би най-важният урок, който научих, е, че няма стени между хората и слоновете, освен тези, които сами издигаме, и че докато не позволим не само на слоновете, но и на всички живи същества да имат място под слънцето, никога не можем да бъдем цели себе си.
Лорънс Антъни
Не плачи, когато слънцето си отиде, защото сълзите няма да ти позволят да видиш звездите.
Виолета Пара
Ще дойде ден, когато слънцето ще свети само над свободни хора, непризнаващи друг властелин освен своя разум, когато тираните и робите ще останат само в историята и на сцената, когато с тях ще се занимават само за да пожалят техните жертви.
Никола дьо Кондорсе
Ти и сам казваш, че си галеник на щастието. Да те пази винаги Всевишният по твоя път, доколкото това го позволяват слабостите на човешката природа. Но и най-щастливият познава горчиви часове; за нито един от земните хора слънцето не блести непрекъснато. От щастливеца обаче с пълно право може да се очаква да противопоставя на бурята своето мъжество, твърдост, смирение, бодрост.
Хайнрих Маркс
Ще ми се да можех да имам Две неща едновременно: спокойствието на гроба и светлината на слънцето.
Една Сент-Винсънт Милей
Също както слънцето, което разтопява восъка, но втвърдява глината, златото отваря великите сърца, но свива нищожните.
Антоан дьо Риварол
Човек може всичко да разбере – и как трепери ефирът, и какво става на слънцето; но как друг човек може да се секне по-иначе от него, това не може да го разбере.
Иван Тургенев
Дружбата стопля сърцето, роклята - тялото, а слънцето и печката - въздуха.
Козма Прутков
Страшно ми се иска да живея, иска ми се нашият живот да бъде свят, висок и тържествен – като небесният свод. Слънцето не изгрява два пъти през деня и животът не се дава двукратно – хванете се здраво за останките от вашия живот и ги спасете.
Антон Чехов
Предишна
1
...
4
5
(Текуща)
6
...
15
Следваща