Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Слънце" - страница 4
Истинската красота не е тази, на която се любуваш с удоволствие, а онази, да гледаш на която е също толкова трудно, както на слънцето.
Етиен Рей
Ако те попитат кое е по-полезно, слънцето или месечината, то отговори - месечината. Защото слънцето свети денем, когато и без това е светло, а месечината - нощем.
Козма Прутков
Ако плачеш, защото вече няма слънце в живота ти, сълзите ще ти попречат да видиш звездите.
Рабиндранат Тагор
Смъртта е угасване на светлината на лампата при лъчите на изгрева, а не угасване на слънцето.
Рабиндранат Тагор
Модата трябва да е нещо, което сутрин, когато отворите прозореца си, казвате "О, страхотно, слънце!" След това взимате душ, казвате: "Добре, страхотно, кой цвят нося днес, защото се чувствам щастлив?" Това трябва да е мода.
Роберто Кавали
Научната истина е невъзможно да се скрие - слънце под камък не можеш да скриеш.
Урсула Ле Гуин
Моята тайна за красота е абсолютно никакво слънце.
Вивиан Уестууд
Боже мой, ако имах сърце, щях да напиша омразата си върху лед и да чакам да покаже слънцето.
Габриел Гарсия Маркес
Мнозинството от нас приличат на петела, който си въобразява, че слънцето става всяко утро единствено заради това, че да послуша, как той пее.
Джеръм К. Джеръм
Приятелството е едновременно сянка, която ни приютява от топлината на слънцето, и защитава от времето.
Лудвиг ван Бетховен
Не ме питайте как изглеждаше майка ми? Може ли човек да опише слънцето. От мама се излъчваше топлина, сила и радост. Помня това усещане повече от чертите и. До нея се смеех и никога нищо лошо не можеше да ми се случи.
Ерик-Еманюел Шмит
Където и да ме отведе историята ми, колкото и тъмна и трудна да е темата, винаги има някаква надежда и изкупление, не защото читателите харесват щастливия край, а защото съм оптимист по душа. Знам, че слънцето ще изгрее сутрин, че има светлина в края на всеки тунел.
Майкъл Морпурго
Вместо да се храни изключително от слънцето, човечеството сега започна да гълта петрол.
Майкъл Полан
Виното е отговорът на земята към слънцето.
Маргарет Фулър
Нищо не се дава безплатно на този свят, освен въздух и слънце; всичко останало трябва да се купува - с кръв, сълзи, понякога молитви, но по-често с пари.
Мария Корели
Морето мирише особено добре сутрин, когато слънцето все още не е разпръснало мъглата и всичко е наситено с влага, покрита с роса и сол.
Пол Галико
Когато животът ви поднесе лимони... Можете също така да ги набутате там, където слънцето не грее, защото със сигурност никога няма да видите лимонада.
Роб Търман
Славната лампа на небето, слънцето.
Робърт Херик
Щастието винаги има обект... Зависи от външни неща. Радостта... Няма обект. Грабва те без видима причина, то е като слънцето, изгарянето му се подхранва от собственото му сърце.
Сузана Тамаро
Дълги уикенди на фестивали, кратки седмици у дома, през цялото лято: сега това със сигурност е за предпочитане пред огромните разходи и главоболие на ядрената семейна почивка на слънце?
Том Ходжкинсън
Айоли олицетворява топлината, силата и радостта на провансалското слънце, но има и друга добродетел - прогонва мухите.
Фредерик Мистрал
Косата, която изглежда като естествено изрусена от слънцето, ви кара да изглеждате млади, сякаш прекарвате много време на открито. И това се харесва на повечето хора.
Хелън Фишер
Предишна
1
...
3
4
(Текуща)
5
...
15
Следваща