Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Слънце"
В слънцето има един недостатък: то не може да се види само себе си.
Сократ
Смехът е слънце: то прогонва от човешкото лице зимата.
Виктор Юго
Нито слънцето, нито на смърта не може да се гледа в упор.
Франсоа дьо Ларошфуко
Някои художници изобразяват слънцето като жълто петно, докато други превръщат жълто петно в слънце.
Пабло Пикасо
Истината е като слънцето. Може да се скрие за известно време, но няма как да изчезне.
Елвис Пресли
Хората приличат на прозоречни стъкла. Те блестят и сияят, когато свети слънце, но когато се възцари мрак, тяхната истинска красота се открива само благодарение на светлина идваща отвътре.
Елизабет Кюблер-Рос
Погледнах ръцете си, за да видя дали съм същият човек сега, когато бях свободен. Имаше такава слава над всичко; слънцето дойде като злато през дърветата и по полетата, и аз се чувствах като на небето.
Хариет Тъбман
Съмнявай се, че звездите са огън; съмнявай се, че слънцето се движи; съмнявай се в истината. Но никога не се съмнявай, че обичам.
Уилям Шекспир
Само живеенето не стига, човек трябва да има слънце, свобода и малко цветя.
Ханс Кристиан Андерсен
Приятелят в моите несгоди винаги ще ценя най-много. Мога по-добре да се доверя на онези, които помогнаха за облекчаване на мрака на моите тъмни часове, отколкото на онези, които са толкова готови да се насладят с мен на слънцето на просперитета ми.
Юлисис Грант
Любовта движи слънцето и другите звезди.
Данте Алигиери
Ако човек има възможност да разсъждава и може да съзерцава слънцето, луната и звездите и да се наслаждава на даровете на земята и морето - той не е самотен и не е безпомощен.
Епиктет
Слънцето винаги грее някъде.
Мохамед Али
Живейте на слънце, плувайте в морето, пийте див въздух.
Ралф Уолдо Емерсън
Астрономията ни учи, как правилно да използваме слънцето и планетите.
Стивън Лийкок
Ако главата ви е направена от восък, не излизайте на слънце.
Бенджамин Франклин
Маргаритките са като слънце до земята.
Дрю Баримор
Земята, подобно на слънцето, като въздуха, принадлежи на всички - и на никого.
Едуард Аби
Слънцето не грееше. Беше прекалено мокро за игра. И така седнахме в къщата. Целият този студен, студен, мокър ден.
Доктор Сюс
Слънцето ми отново изгрява.
Елизабет Браунинг
В природата коренът се намира във влагам, върха - при слънцето и растението се формира от една неудовлетвореност към друга... Да се живее - означава всеки миг да се изпитва в това недостатък: да се изменя, за да се достигне нещо, - и така преминавайки в състояние на някаква си недостатъчност.
Пол Валери
Ден без слънце е, нали знаете, нощ.
Стив Мартин
Предишна
1
(Текуща)
2
3
4
...
15
Следваща