Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Минута" - страница 6
Най-главното в живота е да вземеш всичко, което е възможно, от всяка минута, да работиш упорито и да бъдеш благодарен за всичко.
Джаред Падалеки
Просто спрете за минута и ще разберете, че сте щастливи, че просто сте. Мисля, че това е преследването, което пречи на щастието. Ако прекратим преследването, то е точно тук.
Джеймс Хилман
По-голямата част от детството ми се въртеше около чуденето кога ще бъдем взривени от руснаците. Не можех да понеса новината, знаех, че ако ракетата бъде изстреляна, смъртността ще пристигне след половин час, така че прекарах голяма част от детството си, чувствайки се, че съм на 30 минути от смъртта си.
Джейн Смайли
Присъствайте в продължение на пет минути всеки ден.
Джинийн Рот
Всичко, което беше преди тази минута, зависи от тази минута.
Джонатан Сафран Фоер
Това се случи бързо. Тридесет и две минути един свят да умре, друг да се роди.
Джъстин Кронин
Да гледаш смъртта в очите, да предвидиш нейното приближаване, да се стараеш да не се излъжеш, оставяйки врене на себе си до последната минута, не отслабвайки и небойеки се - това е дело на силният характер.
Дмитрий Иванович Писарев
В индустриалната ера и в аналоговите часовници минутата е част от час, която е част от деня. Знаеш ли, в ерата на цифровите технологии минутата е просто число. Часът е само 3:23. Почти тази абсолютна продължителност няма връзка с това къде е слънцето или къде е нашият ден.
Дъглас Рушкоф
Другото предимство е, че при конвенционалните производствени процеси фабриката отнема много време, за да произведе количество продукт, равно на собственото си тегло. При молекулярните машини необходимото време би било нещо като минута.
Ерик Дрекслер
Обичам точността. Навярно, това е мания. Не си спомням някога да съм закъснявал. Ако пристигна по-рано - разхождам се наблизо докато не дойде минутата, в която трябва да почукам на вратата.
Луис Бунюел
Не се съмнявам, че ще останеш нравствено чист. Но все пак най-големият двигател на морала е чистата вяра в Бога. Знаеш, че съвсем не съм фанатик. Но човек рано или късно изпитва потребност от вярата; в живота има минути, когато дори и безбожникът неволно се прекланя пред Всевишния. И това е съвсем нормално ..., тъй като всеки може да се поклони в това, в което са вярвали Нютон, Лок и Лабниц.
Хайнрих Маркс
Мама казва, че ти си любимецът на щастието. И аз не възразявам срещу това. Дай Боже, и ти да го вярваш. Най-малкото аз нито за минута не се съмнявам в твоето сърце, в това, че си искрен, когато с радост се подчиняваш на своите родители. Никоя друга прекаленост не е така простима, както тази, и не е беда, ако в този случай сърцето взема връх над главата.
Хайнрих Маркс
Това е първата ми щука с такъв размер в живота ми. Там вътре пак имаше риба, вътре щука 250-300 гр. Затова мисля, че се оказа толкова тежка. Влачих го три минути, всичко е поправено.
Владимир Путин
Представете си за минута, че е умрял - и ще забележите колко е талантлив."
Жул Ренар
Никога не говори половин минута без да направиш пауза и да дадеш възможност на останалите да участват в разговора.
Сидни Смит
Жената е крехка като стъкло. Не се опитвайте да проверявате силата й, защото може да се счупи във всяка минута.
Мигел де Сервантес
Постъпвайте като генерал Айзенхауер: никога не отделяйте и минута в мислите си за хора, които са ви неприятни.
Дейл Карнеги
Няма приятели. Има само минути на приятелство.
Жул Ренар
Жизнена аритметика: минути се прибавят към годините, които са извадени от живота.
Марк Аврелий
Не съществува нито минало, нито бъдеще, а съществува тази минута, която предстои да се преживее.
Михаил Евграфович Салтиков-Шчедрин
Отделете 10 минути за размисъл и помислете какво искате да направите с деня си.
Ригоберта Менчу
Боже мой, ти си като студент. Чувате за ново заболяване и пет минути по-късно или вие, или децата го имате.
Робин Кук
Предишна
1
...
5
6
(Текуща)
7
...
15
Следваща