Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Минута" - страница 10
...гореща вана, двадесет минути лека медитация, час на любов и кратък душ възстановяват тялото и духовната сила много по-добре от цяла нощ на неспокоен сън...
Треванян
Не позволявайте на бебето ви да спи повече от 45 минути до един час през деня през първите три дни.
Трейси Хог
Умей да преживяваш тази минута, когато казват, че всичко е вече загубено.
Уейн Руни
В живота има редки минути, когато дълбоко скрито чувство към друг човек се поддава на враждебност и безумна любов - неочаквано с пълна яснота излиза на повърхността на съзнанието, понякога рухва като катаклизъм, който не можеш да забравиш.
Уилям Стайрън
Двадесет минути под горещ душ, три чаши черно кафе и ето ме аз съм почти човек.
Уилям Хьортсбърг
Двадесет минути са много дълго време, особено когато няма какво да прочетеш.
Фани Флаг
Времето правеше странни неща в болниците. Понякога то се простираше минути до часове, а понякога изчезваше напълно.
Фиона Бартън
В рамките на десет минути след срещата си разменихме любовни писма от ъгълчетата на очите си.
Форест Гандър
Скръбта и разочарованията, които постепенно променят възприятието му за нещата, променят характера му. Научи се да се грижи за себе си, да не се втурва презглава в басейна. Отсега нататък той се наслаждаваше на всяка приятна минута, съзнавайки нейната преходност, и вече не разчиташе на другите с надеждата, че те ще изпълнят живота му.
Франсоаз Бурден
Трябва да изживяваш всяка минута от живота, а не да живееш в постоянно очакване на края на света.
Фьодор Емеляненко
Никой няма повече от определен брой минути..., в които може да работи, и колкото и голяма да е способността му, той скоро ще намери своите ограничения. Ако обаче той използва тази способност при намирането и преподаването на други толкова способни като него, или в някои подробности още повече, трудно се определят границите на неговата сфера на дейност.
Гордън Селфридж
Гневът не е нито легитимен, нито нелегитимен, смислен или безсмислен. Гневът просто е такъв. Да попитам: "Моят гняв легитимен ли е?" е подобно на въпроса: "Имам ли право да бъда жаден? В крайна сметка току-що изпих чаша вода преди петнадесет минути. Със сигурност жаждата ми не е законна. И освен това, какъв е смисълът да бъда жаден, когато не мога вземете ли нещо за пиене сега?" Гневът е нещо, което изпитваме. Съществува с причина и винаги заслужава нашето уважение и внимание. Всички ние имаме право на всичко, което чувстваме - и със сигурност нашият гняв не е изключение.
Хариет Лернер
Животът е крехък. Благодатта е не повече от листенце от черешов цвят; процъфтяваща и в пълен разцвет в една минута и издухана на земята от внезапен порив на вятъра в следващата. Не трябва да приемаме живота си за даденост и трябва да направим всичко възможно, за да бъдем щастливи.
Хейзъл Гейнър
Казват, че първите минути и часове след семейна трагедия имат съдбоносно значение. В първите минути и часове се решават, достатъчно силни ли са връзките, за да издържат трагедия и да не се разделят.
Херман Кох
В трите минути, необходими за изпълнение на песента, аз съм уловен в един вълшебен свят на хармония и радост, истинска екстатична радост, където болезненият копнеж да бъда някъде другаде, извън този град, извън тази страна, извън това тяло и вън от този живот, се държи на разстояние.
Христос Циолкас
Всеки ден, само десет минути са всичко, от което се нуждаете. Опитайте се да отделите време за празнота, за да не мислите за нищо. Просто се опитайте да изчистите ума си и да не се увличате в нещата около вас.
Шумньо Масуно
Петнадесет минути известност надминава най-добрата реклама, която може да се купи с пари.
Ърни Зелински
Бъдете по-внимателни към това, което успешните хора имат да кажат за всички възможности около вас. Всичко важно - което отнема само две минути, за да се посочи - ще надхвърли вниманието на повечето хора с поне минута и половина. Научете се да обръщате внимание за две минути наведнъж - и ще видите повече възможности, отколкото знаете какво да правите.
Ърни Зелински
В края на краищата не е важно, какво достигнах в живота, важното е това, че всяка минута живях.
Юрий Олеша
Ползите от положителните емоции не спират, след като няколко минути добри чувства отшумят. Всъщност най-голямата полза, която положителните емоции осигуряват, е засилената способност за изграждане на умения и разработване на ресурси за използване по-късно в живота.
Барбара Фредриксън
Англичанин, ако е изненадан от нещо, може да бъде смаян за час, американец половин час, французин четвърт час. И ето ни - не повече от три минути. В противен случай ще полудеем от скука.
Бепе Севернини
Колко време понякога продължава една минута!
Борис Полевой
Предишна
1
...
9
10
(Текуща)
11
...
15
Следваща