Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Инструмент" - страница 6
Винаги създаваме нови инструменти и техники, за да помогнем на хората, но основната рамка е изключително устойчива, което означава, че трябва да има нещо общо с естеството на организациите или човешката природа.
Джон П. Котър
Като инструмент на планетарния ремонт на дома е трудно да си представим нещо толкова безопасно като дърво.
Джонатан Уийнър
Нека никой не отнася меча на Наполеон I като инструмент за прогрес и цивилизация!
Ели Дюкомен
Филмите са в много по-дълъг продуцентски разговор, преди дори актьор да участва. Винаги съм мислил за актьорите като за последно парче от пъзела - значи си инструмент.
Елизабет Олсън
И абсолютната сила, и абсолютната вяра са инструменти за дехуманизация. Следователно абсолютната вяра разваля толкова абсолютно, колкото абсолютната сила.
Ерик Хофер
Любовта е музика, а сексът е нейният инструмент.
Исабел Алиенде
Адските инструменти за война трябва да бъдат изпушени, докато все още има мир. Синдикалното движение трябва да бъде принудено да не допуска старите си резолюции да избледняват в досиетата.
Карл фон Осиецки
Никога не разбирам тези, които считат, че синтезаторната музика не е истинска. Какъвто и инструмент използваме, музиката все идва от човека, а не от самият инструмент. Важен е не инструмента, а това, как го използваш.
Алън Уайлдър
Имаше толкова много внимание, което беше фокусирано върху моята история и това, което създаде, беше възможност за мен да споделя какви бяха инструментите, какви бяха стратегиите, какво беше мисленето, което ме накара да преодолея тези граници.
Лиз Мъри
Егоизмът е отъждествяване на способностите за познание с инструментите на познанието.
Патанджали
Гордея се с такива хора като Сергей Павлович. Той изразходва почти всички пари за закупуване на музикални инструменти в чужбина и ги пренася в Руската федерация, прехвърляйки ги на държавни институции.
Владимир Путин
Разумът е човешки инструмент за достигане до истината, интелигентността е човешки инструмент за по-успешното манипулиране на света, първото е по същество човешко, последното принадлежи на животинската част на човека.
Ерих Фром
Пазарната икономика е инструмент - ценен и ефективен инструмент - за организиране на производствена дейност. Пазарното общество е начин на живот, при който пазарните ценности проникват във всеки аспект на човешкото начинание. Това е място, където социалните отношения се преустройват в образа на пазара.
Майкъл Сандел
Ако тръгнем твърде далеч по пътя на избора на генетичните черти на децата, тревогата ми е, че родителството ще бъде по-малко вид школа за смирение, отколкото трябва да бъде, и ние ще бъдем твърде свикнали да разглеждаме децата като инструменти на нашата амбиция и на нашите желания.
Майкъл Сандел
Мисля, че част от това да бъдеш родител, да обичаш нечие дете, е да го приемаш, тъй като те идват - а не да ги разглеждаме като инструменти на нашата амбиция или като създания, които да бъдат формовани, сякаш самите те са стоки.
Майкъл Сандел
Използвам думите богове и богини главно според мен, за да означава красиви тела - тела, които са абсолютни инструменти. И вярвам в дисциплината, вярвам в една много определена техника.
Марта Греъм
Както и войнът, дърводелецът сам заточва своят инструмент.
Миямото Мусаши
Интелектът е красив слуга, но ужасен господар. Интелектът е мощният инструмент на нашата отделеност. Интуитивното, състрадателно сърце е вратата към нашето единство.
Рам Дас
...нашата памет далеч не е идеален инструмент.
Светлана Алексиевич
И все пак, сър, страхувам се, че копието и брадвата са неподходящи инструменти, за да направят хората умни.
Уилям Годуин
Китарата е прекрасен инструмент, който малцина разбират.
Франц Шуберт
За мен политиката е същата като инструментите на таблото на колата ми. Казват ми в какво състояние е машината, но не могат да я поддържат в добро състояние.
Фред Хойл
Предишна
1
...
5
6
(Текуща)
7
...
15
Следваща