Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Инструмент"
Ние трябва да използваме времето, като инструмент, а не като диван.
Джон Кенеди
Паметта за това, че скоро аз ще умра – най-важния инструмент, който ми помага да взимам сложни решения в моя живот. Защото всичко останало – чуждото мнение, всичката тази гордост, всичкия този страх от неудобство или провал – всички тези вещи падат пред лицето на смъртта, остава само това, което действително е важно. Паметта за смъртта – най-добрия способ да избегнем мислите за това, че има какво да губите. Вие сте голи. У вас вече няма причини да не последвате зова на своето сърце.
Стив Джобс
Оставете ме на мира: все още имам краката си и една ръка. Кажете на лекаря да побърза с инструментите. Знам, че ще трябва да загубя дясната си ръка, така, че колкото по-скоро, толкова по-добре.
Хорацио Нелсън
Преговори без оръжие е същото като музика без инструменти.
Фридрих II Велики
Ние ставаме това, което гледаме. Ние оформяме нашите инструменти и тогава нашите инструменти ни оформят.
Маршал Маклуън
Човекът е животно, използващо инструменти. Без инструменти той е нищо, с инструменти е всичко.
Томас Карлайл
Желанието е творчеството, магическият елемент на този процес. Ако имахме инструмент за измерване на желанието, можем да предвидим постиженията.
Уила Катър
Като цяло, езикът е инструмент за прикриване на истината.
Джордж Карлин
Трагедията е инструмент на живите да получат мъдрост, а не ръководство, чрез което да живеят.
Робърт Кенеди
Всяко човешко устройство, всяко средство, всеки инструмент, всеки прибор, всеки артикул, предназначен за употреба, от всеки вид, еволюира от много просто начало.
Робърт Колиър
Богатството е инструмент на свободата, но стремежа към богатство е път към робство.
Франк Хърбърт
Човек е животно което произвежда инструменти.
Бенджамин Франклин
Парите, които притежаваш, са оръдие на свободата; парите, които преследвате, са инструмент на робството.
Жан-Жак Русо
Доверието на невинните е най-полезният инструмент на лъжеца.
Стивън Кинг
Тайната, като инструмент на конспирация, никога не би трябвало да бъде системата на редовното правителство.
Джереми Бентъм
Не са много композиторите, които имат идеи. Много повече от тях знаят как да използват странни инструменти, които не изискват идеи.
Джордж Гершуин
Предполагам, че ако единствения инструмент който притежавате е чук, то ще е изкушите да разглеждате всичко като пирони.
Ейбрахам Маслоу
Всеки човек на действието има силни черти на егоизъм, гордост, упоритост и хитрост. Но всички тези неща ще се смятат за високи качества, ако бъдат превърнати в инструменти за постигането на велики дела.
Георгиос Сеферис
Идеологията всъщност е един от инструментите за образуване на стадото.
Бъртранд Ръсел
Пресният пясък обаче, въпреки цялото си съвършенство в бетонните конструкции, не е еднакво полезен в гипсовата мазилка, чието богатство, когато варовик и слама се смесят с такъв пясък, ще доведе до напукване, докато изсъхва поради голяма сила на сместа. Но речният пясък, макар и безполезен в "signinum" поради своята тънкост, става идеално твърд в циментова замазка, когато се обработи старателно с помощта на полиращи инструменти.
Витрувий
Художествената литература е много мощен инструмент за преподаване на история. Филипините бяха първият Ирак, първият Виетнам, първият Афганистан, в смисъл, че това беше първоначалният или кръщелният опит на Съединените щати в изграждането на нация.
Мигел Сихуко
Извън Конституцията ние нямаме юридически правомощия повече от частни граждани и в нея имаме само толкова, колкото ни дава този инструмент. Този широк принцип ограничава всички наши функции и се прилага за всички теми.
Андрю Джонсън
Предишна
1
(Текуща)
2
3
4
...
15
Следваща