Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Задача" - страница 15
(1) Пълна отговорност Всеки ще ръководи лично в своята сфера на действие. Ако някой командир не успее да постигне целта си и не е убит или тежко ранен, то той не е изпълнил напълно дълга си. (2) Посещения на фронта Командващият генерал или неговият началник-щаб (никога и двамата едновременно) и по един член от всеки отдел на генералния щаб – свързочен, медицински, инженерен и снабдителен - трябва да посещават фронта всекидневно. ... Функцията на тези офицери е да наблюдават, а не да се намесват. Освен специалните си задачи, те трябва да наблюдават и да докладват за всичко, което е от военна важност. Помнете, че похвалата е по-ценна от обвинението. Помнете също така, че вашата основна мисия като лидери е да гледате със собствените си очи и да бъдете виждани от войската, когато правите лично проучване.
Джордж Патън
Когато задачата е изпълнена, анализирайте я. Можете ли да свършите работата по-добре? По какъв начин? И защо не го направите веднага?
Наполеон Хил
Без да има и най-малка представа за технологията на стоманодобива, Андрю Карнеги подбрал хората и групирал техните общи задачи така, че изградил силен мозъчен тръст. Благодарение на който успял да изгради най-могъщата стоманодобивна индустрия на света по онова време.
Наполеон Хил
Винага имам чувството, че аз съм тази, която отговаря за образа ми. Повече от всеки друг от екипа, включително режисьора. Моя е задачата да защитя поверената ми роля.
Холи Хънтър
Човек доказва на самия себе си само собствената си глупост. Задачата е да живееш, да оцелееш. И да не рухнеш... Животът е по-сериозен, отколкото си мислиш.
Варлам Шаламов
Никога няма да разберем гигантската архитектура на катедралите и пирамидите, ако не признаем ги за жертви, които младата душа принася на чуждите сили. Най-първата задача се състои в това да направиш нещо сам.
Освалд Шпенглер
Предишна
1
...
12
13
14
15
(Текуща)
Следваща