Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Задача"
Ако най-важната задача на капитана беше да запази кораба невредим, той никога не би го изкарал от пристанището.
Тома Аквински
Животът има смисъл само като задача или дълг.
Джузепе Мацини
Да разбереш живота и да го заобичаш в друго същество - в това е задачата на човек и в това е неговия талант: и всеки може да се посвети пълно само на един човек.
Анри Барбюс
Най-важна задача на цивилизацията е да се научи човек да мисли.
Томас Едисън
Задачата се превръща в задължение от момента, в който подозирате, че е съществена част от тази цялост, която единствено дава право на човек да поеме отговорност.
Даг Хамаршелд
Никога не помагай на дете със задача, с която то чувства, че може да успее.
Мария Монтесори
Трите най-трудни задачи в света не са нито физически подвизи, нито интелектуални постижения, а морални постъпки: да се върне любовта към омразата, да се включат изключените и да се каже "сгреших".
Сидни Харис
Не правете това, което съвестта ви осъжда, и не казвайте това, което не е в съответствие с истината. Спазвайте най-важното това и ще изпълните цялата задача на живота си.
Марк Аврелий
Задачата на живота не е да бъдеш на страната на мнозинството, а да живееш в съответствие с вътрешния закон, който признаваш.
Марк Аврелий
Най-сложната задача за всяко длъжностно лице - това е да постави нужният човек на нужното място.
Томас Джеферсън
Когато бях на пет, мама винаги ми казваше, че щастието е ключът към живота. Когато тръгнах на училище, ме попитаха какъв искам да стана, когато порасна. Аз отговорих "щастлив". Те ми казаха, че не разбирам задачата, а аз им казах, че те не разбират живота.
Джон Ленън
Ако гледате на живота като на задача, винаги можете да го изтърпите.
Мария фон Ебнер-Ешенбах
Нашият свят е потопен в огромен океан от енергия и ние летим в безкрайно пространство с непостижима скорост. Всичко наоколо се върти, движи се - всичко е енергия. Пред нас е грандиозната задача да намерим способ за добиване на тази енергия. Тогава, извличайки от този неизчерпаем източник, човечеството ще се придвижва напред с гигантски крачки.
Никола Тесла
Нашата главна задача е да не гледаме в мъглявото бъдеще, а да действаме сега, в посоката която ни е ясна.
Томас Карлайл
Задачата на истинския интелектуалец се крие в анализ на илюзиите, за да открие техните причини.
Артър Милър
Задачата човекът да е щастлив не е влизала в плана за сътворението на света.
Зигмунд Фройд
Да намери форма, която да съпътства бъркотията - това е задачата на твореца сега.
Самюъл Бекет
Ще се погрижим за всеки отделен човек от нашето общество. Това е наша задача.
Ангела Меркел
Считам, че главната задача в съюза на двама човека се заключава в това, че всеки от тях пази самотата на другия.
Райнер Мария Рилке
За хората е характерно и това е почти закон на човешката природа - бързо и лесно да се влиза в негативна програма, на омраза към враговете, завист към тези, които живеят по-добре, отколкото към нещо положително, конструктивно като задача.
Фридрих Хайек
У всяка епоха има свои задачи, като тяхното решаване обезпечава прогреса на човечеството.
Хайнрих Хайне
Мисля за моя живот като за чудесна пиеса, която съм написала сама, така че задачата ми е да получа възможно най-голямо удоволствие от своята роля.
Шърли Маклейн
Предишна
1
(Текуща)
2
3
4
...
15
Следваща