Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Къща" - страница 5
Някъде всички хора, които сме обичали и изгубили, са все още сред нас, в къщата, която наричаме история.
Греъм Мастертън
Всяка сутрин отивам в малко студио зад къщата ми, за да пиша. Опитвам се да игнорирам всички обаждания по имейл и телефон до обяд. След това се впускам в понякога неистовата заетост на строго планиран ден.
Даниъл Голман
Децата ми бяха научени в ранна възраст как работят парите и че те идват от упорита работа. Те са на комисионна - а не на надбавка - от малки. Научиха, че ако работят около къщата, получават заплата. Ако не са работили, не са получавали заплата.
Дейв Рамзи
Крайната цел на архитекта... е да създаде рай. Всяка къща, всеки продукт на архитектурата... трябва да бъде плод на нашето начинание да изградим земен рай за хората.
Алвар Аалто
Можете да извикате кучетата, да намокрите огъня и да напуснете къщата. Ловът свърши.
Джеймс Карвил
Той нахлу в къщата и изяде баба, напълно валиден начин на действие за месоядно животно като него.
Джеймс Фин Гарнър
Наистина е странно, защото къщата ми е много богато украсена, но бърлогата ми за писане е много, много празна. Бяло е, мебелите са бели. Не ми дава нищо за гледане, така че просто трябва да се концентрирам!
Джейн Голдман
И двамата ми родители обичаха думите. Това беше голямата работа в нашата къща.
Джералдин Брукс
Голямата слабост на Запада е, че той няма нищо, с което да вдъхнови лоялност, освен богатството. Но какво е богатството? Друга пералня, по-голяма кола, по-хубава къща за живеене? Не много, за да нахрани духа във всичко това.
Джон Бърдет
Защото това е раят... това е отваряне на вратата на къща в здрач и всички, които обичате, са там.
Джъстин Кронин
Преди да заспи, му разказах малка история за заек, който видяхме да тича около къщата на плажа, която наехме.
Дик Бруна
Някои родители оставят децата си да спят в къщите на други хора, където пият алкохол, гледат телевизия с часове и Бог знае какво още. Но ако кажете, че трябва да вземете всички и да репетирате цигулка в продължение на два часа, тогава те смятат това за обидно. Това ме разстройва.
Ейми Чуа
Обичам да се движа. Обичам нови къщи. Винаги търся някъде другаде.
Елизабет Хърли
Той построи около себе си малка къща, наречена пашкул. Той остана вътре повече от две седмици. После отхапа дупка в пашкула, избута се навън и... беше красива пеперуда!
Ерик Карл
Това, което правя, е да накарам децата да обърнат внимание, да гледат повече на физическия свят и да поставят под въпрос всичко. Опитвам се да изкарам децата от къщата и далеч от екраните.
Кери Смит
Три от романите ми и немалък брой разкази са разказани от гледна точка на мъжете. Възпитавана съм в къща с жени.
Колм Тойбин
Вашата къща е свързана с рутина, а не с неочаквани събития от живота ви.
Крис ван Алсбърг
Години наред мразех себе си. Покрих огледалата в къщата си. Буквално не исках да има огледало в стаята ми.
Кристина Ричи
Живеех по улиците на Ню Йорк и спях в къщите на приятелите си, понякога в метрото.
Лиз Мъри
Тази вяра не е като дело на къща, в която човек може да живее с пълни права на притежание. По-скоро е като комплект инструменти, с които човек може да си построи къща. Инструментите ще си струват точно това, което прави с тях. Когато ги остави, те няма да имат никаква стойност, докато той не ги вземе отново.
Лойд Дъглас
Жалко е, че не можем просто да признаем, че сме се провалили като семейство, да продадем къщата, да разделим парите и да продължим живота си.
Лори Халсе Андерсен
Съдържанието на къща може да предизвика всякакви ревизии на семейната история.
Луиз Ърдрич
Предишна
1
...
4
5
(Текуща)
6
...
15
Следваща