Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Къща" - страница 11
Около 3000 г. пр. Н. Е. Хората в град Мохенджо Даро, в днешен Пакистан, са били обсебени от чистотата според археолозите, които са открили водопровод във всяка къща, покрита общинска дренажна система и обща баня с размери 39 на 23 фута. Някои от най-старите храмове в Индия са построени изцяло от сандалово дърво, осигуряващо ароматна атмосфера през цялото време.
Валери Ан Уорууд
Това е проблемът с Къщата на Истинското сърце. Не вярва в предпазливостта, когато става въпрос за победа над злото.
Вивиан Френч
Къщата ви, съдържаща всичко, което притежавате, се запалва. След като спасите своите близки и домашни любимци, имате време да направите безопасно последно влизане, за да запазите всеки един предмет. Какво би било? Защо?
Вики Грант
Ако ме идентифицират с връзката ми, с къщата ми или с парите ми, аз съм обречен да страдам.
Гай Финли
Ние надценяваме несъществени неща като по-хубава кола или къща или дори нематериални неща като броя на нашите последователи в Туитър или начина, по който изглеждаме на снимките ни във Фейсбук. В резултат на това пренебрегваме дейности, които са наистина важни, като прекарване на време с любимите ни хора, подхранване на духа ни или грижа за здравето ни.
Грег Маккюън
Не пазете прекомерни количества от нищо. Онези стъклени вази, които идват от цветари. Онези пакети кетчуп, които се доставят с храна за изнасяне. Къща с двама възрастни вероятно не се нуждае от петнадесет несъответстващи сувенирни чаши за кафе.
Гретхен Рубин
Не си позволявайте да попадате в "празно". Дръжте пари в къщата. Дръжте бензин в резервоара си. Дръжте допълнителна ролка тоалетна хартия. Дръжте телефона си зареден.
Гретхен Рубин
Мислим, че сме намерили справедливост, но в стените на много къщи всичките ни постижения се рушат на прах и мъжът отново става господар.
Гуидо Сгардоли
Вероятно е учтиво да се преструваш, че така или иначе не виждаш хора, които излизат от заложните къщи.
Дашиъл Хамет
Най-голямата похвала за жената е как тя води домакинството си. Защото костенурката винаги е в къщата си и я носи при себе си при всякакви обстоятелства.
Дебора Могак
Някога предната част на къщата е била боядисана с бяла боя, но оттогава тя се е отлепила толкова много, че той напомни на Пит лицето на възрастна жена, покрито с дебел слой напукан руж.
Алекс Норт
Да срещнеш половинката си е като да влезеш в къща, в която си бил преди - ще разпознаеш мебелите, снимките на стената, книгите на рафтовете, съдържанието на чекмеджетата: Можеш да се ориентираш в тъмното ако се налага.
Джанди Нелсън
...нека всички да бъдат добре, нека той да я прегърне веднага щом влезе в къщата и да я прегърне до края на света - отново той няма да компенсира тази прегръдка, която пропусна снощи.
Джевад Карахасан
Това, което трябва да направите, е да построите къщата, в която ще живеете. Построявате тази къща, като полагате стабилни основи: чрез изграждане на физическо, емоционално, психическо и духовно здраве.
Джеймс Алтъчър
Интернет предлага възможност на хората да консумират отрова и да се радикализират изцяло насаме, или чрез устройство, което държат в ръцете си, или в къщата си.
Джеймс Коми
Въпреки че съм правил бележки за нещата и дори съм писал конспекти, седнал във влакове или на пейки в парка, за пълната композиция на нещата ми трябва абсолютно уединение, за предпочитане празна къща.
Джеймс Солтър
Къщата на художествената литература има много прозорци, но само две или три врати.
Джеймс Уудс
Винаги, когато съм навън, имам малко копнеж да бъда в къщата си, за да мога да затворя вратата към света.
Джейн Фалън
Изглежда, че къщата имаше раздвоение на личността: на горният етаж стерилна празнота, на долният бъркотия и безумие.
Джонатан Карол
Обобщаващият писател е като страстният пиян, който се препъва в къщата ви и мърмори: знам, че не съм съвсем ясен, но не чувствате ли някак си това, което чувствам аз?
Джордж Сондърс
Не знаех, че феминизмът всъщност е нещо, докато не напусна дома си и не разбрах, че страната не се развива така, както в къщата на майка ми.
Джос Уедън
Ако други мъже бяха къщи, Лукас беше нейният дом.
Джоузефин Анджелини
Предишна
1
...
10
11
(Текуща)
12
...
15
Следваща