Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Къща"
Всяка книга е цитат; всяка къща е цитат от всички гори, мини и кариери; и всеки човек е цитат от всичките си предци.
Ралф Уолдо Емерсън
Гугъл не е реална компания. Това е къща от карти.
Стив Балмър
Любовта е огън. Но дали ще затопли вашето огнище или ще изгори къщата ти, никога не можеш да кажеш.
Джоан Крофорд
Всеки от нас има такива моменти в живота си, които тестват смелостта му. Довеждането на деца, например, в къща с бял килим е един от тях.
Ерма Бомбек
Ако и кучето не иска да дойде при вас, след като ви е видяло в лицето, трябва да се приберете в къщи и да инспектирате собствената си съвест.
Удроу Уилсън
Страна без публичен дом е като къща без баня и тоалетна.
Марлене Дитрих
Лесно е да бъде изградена къщата на заблудите, но в нея винаги има течение и е готова всеки момент да се срути.
Алфред Едуард Хаусман
Знаеш ли какво означава това да се прибереш вкъщи посред нощ при жена, която ти дава малко любов, малко привързаност и малко нежност? Означава, че си в чужда къща, точно това означава.
Хени Янгмен
Слънцето не грееше. Беше прекалено мокро за игра. И така седнахме в къщата. Целият този студен, студен, мокър ден.
Доктор Сюс
Вкусът се формира постепенно. Преди двайсет години ми се е случвало да се женя за мъже, които днес дори не бих поканила в къщи на обяд.
Елизабет Тейлър
Ако искаш да се научиш как да строиш къща – построй къща. Не питай никого за нищо – просто построй къща.
Кристофър Уокън
Нашият замък не е внушителен, но е добре построен и заобиколен от много хубава градина. Живея в къщата на съдебния изпълнител.
Франц Шуберт
Мъжете все още не са осъзнали, че оставянето на жените да вършат толкова много работа за толкова малко възнаграждение прави мъжа в къщата скъп лукс, а не необходимост.
Джърмейн Гриър
Предоставям на тухлите и хоросана думите и ситуациите - режисьорът, актьорите и дизайнерите строят къщата.
Ерик Богосян
Къщата ни гори и ние търсим другаде. Осакатената, преексплоатираната природа не е в състояние да се възстанови и ние отказваме да го признаем. От север на юг той страда от лошо развитие и ние сме безразлични. Земята и човечеството са в голяма опасност и ние сме отговорни.
Жак Ширак
За децата не е най-добрия вариант да слушат как родителите им се ругаят. Знам, че това което правя е по-добре за моето дете, аз искрено вярвам, че е по-добре да има две къщи, напълнени с любов и щастие, отколкото един, в който царят ругатни и неразбиране.
Кристина Агилера
Ако нашите проекти за частни къщи трябва да бъдат правилни, ние трябва в началото да вземем под внимание страните и климата, в които са построени.
Витрувий
Фригийците избират естествен хълм, прокарват изкоп през средата му, изкопават проходи и разширяват вътрешното пространство толкова широко, колкото позволява мястото. Над него те изграждат пирамидален покрив от трупи, закрепени заедно, и го покриват с тръстика и храсти, натрупвайки много високи могили от пръст над жилищата си. Така тяхната мода в къщите прави зимите им много топли, а летата им много прохладни.
Витрувий
Когато децата ви станат тийнейджъри, важно е да имате куче, така че поне някой в къщата да е щастлив, когато се върнете у дома.
Нора Ефрон
Ще бъдете ли просто един вид ходещ паметник на работа, или ще имате някакъв наистина значим собствен вътрешен живот? Защото външните неща - работата, къщата, това, онова - всъщност не запълват мястото вътре.
Робъртсън Дейвис
Мечтата ми е да имам красива стара къща в Монако.
Ева Херцигова
Не съм страхлива. Убивам всички паяци в къщата си; планирам летене с парашут. Аз съм За женската сила, аз съм доста самодостатъчна.
Елизабет Банкс
Предишна
1
(Текуща)
2
3
4
...
15
Следваща