Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Поезия" - страница 9
Поезия - това е начин за възприемане на външния свят.
Гюстав Флобер
Поетът, разсеян от политиката, иска от поезията тя да стане полезна като метал или брашно, да се приготви да оцвети лицето си с въглищен прах и да се бори с тяло до тяло.
Едуардо Галеано
Тя видя поезия, където други писатели просто видяха неспособността да се справят с английския.
Алис Уокър
Нямате си представа колко много поезия има в изчисляването на таблица с логаритми!
Карл Фридрих Гаус
Чистата поезия е достъпна само за малцина; за обикновените хора тя трябва да се съчетава с почти физическо вълнение, което поражда драма.
Алфред дьо Вини
Любовта е поезията и слънцето на живота.
Висарион Белински
Всички правила в живописта, поезията, музиката и дори балета преследват и не могат да не преследват една-единствена цел: да доставят удоволствие на ума, без да го обременяват.
Жозеф Жубер
Политиците упрекват поезията, че е далече от живота; но поетите биха обърнали внимание на политиците, че тяхната политика е често още по-далече от живота.
Карол Ижиковски
В поезията, ако има 10 неща, римата е десетото.
Марко Ганчев
Понятието на повечето хора за поезия са толкова мъгливи, че мъглата служи като определение за поезия.
Пол Валери
Поезията е самотно занимание, тя е бутиково изкуство - от нея малцина се интересуват.
Румен Леонидов
Всяко дърво, или всяко перде може да се изправи пред тв камера и да започне да реве, въобразявайки се, че е певец или шоумен. Трябва да има някакво сито. А сега чалга има навсякъде - и в политиката, и в литературата. Каква е тая поезия, дето се пише... Може ли да се редуват птиче с кокиче, момиче с добиче!
Юлиан Вучков
Знаеш, точно като мен, че добрата поезия никога не е удобна.
А. С. Байът
Съгласен съм, че поезията и прозата от ранните векове имаха по-страстен и чувствителен език за изразяване на приятелски чувства, отколкото в по-нови времена и днес...
А. С. Байът
- Има много човешки преживявания, които оспорват границите на нашия език, - каза тя. - Това е една от причините да имаме поезия.
Ава Дилийра
Културата, господа! И в нея най-възвишеното от изкуствата. Поезията.
Мануел Ривас
Ако всеки държавен глава и всеки правителствен служител прекарваха по час на ден в четене на поезия, щяхме да живеем в много по-хуманен и приличен свят.
Марк Странд
Стихотворението е място, където условията на отвъдното и вътрешността стават осезаеми, където да си представиш е да почувстваш какво е да бъдеш. Позволява ни да имаме живота, който ни е отказан, защото сме твърде заети да живеем. Още по-парадоксално е, че поезията ни позволява да живеем в себе си, сякаш просто сме извън обсега на себе си.
Марк Странд
Най-удачните бракове са рядко съчетание на полово влечение, причинено от поредица химични реакции, и банална психологическа съвместимост. Никакво вълшебство, никаква романтика и поезия.
Мелани Милбърн
Обичам да чета всякакви книги. Обикновено имам около десет книги, които излизат по всяко време - книги за миналото, настоящето, романи, нехудожествена литература, поезия, митология, религия и т.н. Четенето е любимото ми занимание.
Мери Поуп Озбърн
Описанието й на дърветата отекна във въздуха помежду ни, обикновена поезия, която би могла да украси страниците на всякакъв брой пасторални романи, и аз осъзнах колко красива е тя и колко незначителен съм станал за нея.
Минди Мехия
Ние обичаме жените, защото три четвърти от световната поезия и проза са написани за тях. Защото са жени, защото не са мъже или нещо подобно. Защото ние излязохме от тях и се връщаме към тях, а умовете ни се въртят като тежка планета, отново и отново, само около тях.
Мирча Картареску
Предишна
1
...
8
9
(Текуща)
10
...
15
Следваща