Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Поезия" - страница 6
Във всяка област от човешкото познание се крие бездна от поезия.
Константин Паустовски
Това, което може да се обясни, не е поезия.
Уилям Бътлър Йейтс
Съставен съм от притоворечия, затова поезията е по-добрата форма за мен от философията.
Чеслав Милош
Целта на поезията е да ни напомни колко трудно е да останем един и същ човек.
Чеслав Милош
Поезията не е най-важното нещо в живота. Много повече харесвам да си лежа във ваната и да си чета Агата Кристи.
Дилън Томас
Само искрените ръце пишат искрена поезия. Не виждам базова разлика между ръкостискане и поема.
Паул Целан
Ако можех да изживея живота си отново, щях да си създам правило за четене на поезия и слушане на музика поне по веднъж седмично.
Чарлз Дарвин
Цялата поезия е въпрос на тялото, тоест, за да бъде истинска, тя трябва да засегне тялото.
Реми дьо Гурмон
Поезията е сън наяве.
Аугуст Стриндберг
Поезията е ритмичното сътворение на красотата в думите.
Едгар Алън По
Поезията е религия без надежди.
Жан Кокто
Поезията е жизнената сила на бунта, революцията и издигането на съзнанието.
Алис Уокър
Чест - това е поезия на дълга.
Алфред дьо Вини
Моето търсене, както и моите чувства са насочени към това, което съставлява главната ценност в моя живот - поезията. Тя е в сърцето на човек и именно затова човек е способен да постигне съкровища скрити в природата.
Льо Корбюзие
Той не е перфектен. И ти не си, и вие двамата никога няма да сте перфектни. Но ако може да те накара да се разсмееш поне веднъж, кара те да се замислиш поне два пъти, и ако признава че и той е човек и прави грешки, дръж се за него и му дай всичко от себе си. Той няма да ти рецитира поезия, не мисли за теб във всеки момент, но ще ти даде част от себе си, която знае че можеш да счупиш. Не го наранявай. Не го променяй. И не очаквай от него повече от това което може да даде. Не анализирай. Усмихвай се когато те прави щастлива, крещи когато те ядоса, и се остави да ти липсва когато го няма. Обичай силно когато любовта я има. Защото перфектни мъже не съществуват. Но винаги има един мъж който е перфектен за теб.
Боб Марли
Най-добрият начин да пишете поезия е да оставите нещата да дойдат.
Алън Милн
Бях горд, че баща ми говори свободно арабски - баща му го изпрати да учи арабски от шейх - и имахме арабски приятели. Неговата задача да разбере арабите - не само политиката, но и поезията - беше много важна; той го прие като призвание.
А. Б. Йехошуа
Да вървиш тихо, докато чудото във всичко проговори е поезия, независимо дали я записваме или не.
Марк Непо
Хората си мислят, че ще си изкарват прехраната с поезия. Преди десет години може би няколко души го направиха. Точно сега, никой, не мисля.
Ник Тошес
По някакъв начин прекарвам целия си живот крадя от всичко - от миналото, от градовете, които обичам, от където съм израснал - грабвам неща, взимайки не само от архитектура, но и от Италия, изкуство, писане, поезия, музика.
Ренцо Пиано
Поезията е в центъра на живота ми, също така емоционално и интелектуално говорено - просто аз съм от хората, които обичат да правят и други неща.
Андрю Моушън
Поезията не е запис на събитие: тя е събитие.
Робърт Лоуъл
Предишна
1
...
5
6
(Текуща)
7
...
15
Следваща