Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Поезия" - страница 5
Поезията е най-дълго удоволствието в живота ми.
Шърли Хазард
Във всеки от нас има своя азбука, за да твори поезия.
Ървинг Стоун
Това е подходящ момент да попитате апологети на ислямския режим, който деградира исляма? Кой налага убиване с камъни, насилствен брак на непълнолетни момичета и бичуване, за да не носи забрадка? Представят ли подобни практики древната история и култура на Иран, неговото етническо и религиозно разнообразие? Неговите векове на чувствена и подривна поезия?
Азар Нафизи
Поетичният талант не работи във вакуум. Има дух на полска поезия.
Вислава Шимборска
Не мога да говоря повече от час изключително за поезия. В този момент самият живот отново превзема.
Вислава Шимборска
И поезията, и текстовете, и всички визуални изкуства черпят силата си от способността си да изразяват абстракции от реалността. ... това е характеристика на музикалния мозък.
Даниел Левитин
Четенето на поезия ми дава усещане за спокойствие, благополучие и любов към човечеството - същите неща, които по-гъвкавите жени получават от йога.
Джей Кортни Съливан
Не тръгвам да търся поезия. Чакам тя да ме посети.
Еудженио Монтале
Бавно поезията става визуална, защото рисува образи, но е и музикална: обединява две изкуства в едно.
Еудженио Монтале
Това доказва, че голямата лирическа поезия може да умре, да се прероди, да умре отново, но винаги ще остане едно от най-забележителните творения на човешката душа.
Еудженио Монтале
Истинската поезия е подобна на определени картини, чийто собственик е неизвестен и които само няколко посветени хора знаят.
Еудженио Монтале
Поезия, това е един от най-хубавите прякори, които даваме на живота.
Жак Превер
Музика - поезия на въздуха.
Жан Паул
Поезията винаги в някакъв смисъл е противоположна на поезията.
Жорж Батай
Поезията е необходима, но поетът дали е?
Карлуш Друмонд де Андраде
Исках да бъда поет като дете и имам стена в кабинета си, посветена на книгите с поезия, всички по азбучен ред, която всеки ден ми напомня за моя провал.
Колм Тойбин
В крайна сметка, човек, който не е преживял страст към литература, поезия, музика, живопис, не е преминал през това емоционално обучение, завинаги ще остане душевен урод, независимо колко успешен е той в науката и технологиите.
Корней Чуковски
Темата на финландската поезия би трябвало да предизвика особен интерес за японския ученик, дори само поради причината финландската поезия да се приближава по-близо до японската поезия, отколкото всяка друга форма на западната поезия.
Лафкадио Хърн
Изкуството трябва да го прави самостоятелно, без обяснения, а същото е и за поезията. Ако стихотворението или картината трябва да бъдат обяснени, това е провал в общуването.
Лорънс Ферлингети
...Без страсти и противоречия няма живот и няма поезия. Стига само в тези страсти и противоречия да има разумност и човечност, техните резултати биха отвели човека до неговите цели.
Висарион Белински
Поезията е бунт на човека против това, което е самият той.
Джеймс Бранч Кейбъл
Прозата – това са думите в най-хубавия ред, а поезията – това са най-хубавите думи в най-хубавия ред.
Самюъл Тейлър Колридж
Предишна
1
...
4
5
(Текуща)
6
...
15
Следваща