Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Поезия" - страница 4
Животът не е достатъчно издигнат за поезия, освен ако, разбира се, животът не е превърнат в изкуство.
Марк Странд
От ъглите на устата ми тече мастило. Няма щастие като моето. Ядох поезия.
Марк Странд
Вярвам, че всяка поезия е формална, тъй като съществува в граници, граници, които са или наследени от традицията, или ограничения, които самият език налага.
Марк Странд
Мисля, че най-добрата американска поезия е поезията, която използва ресурсите на поезията, вместо да експлоатира дефектите или триумфите на личността на поета.
Марк Странд
Със сигурност не мога да говоря за всички култури или за всички общества, но е ясно, че в Америка поезията служи на много маргинална цел. Това не е част от културния мейнстрийм.
Марк Странд
Поезията е нещо, което се случва в университетите, в програмите за творческо писане или в английските катедри.
Марк Странд
И все пак, в култура като нашата, която е отдадена на материалните удобства и е пристрастена към форми на забавление, които предлагат незабавно удовлетворение, е изненадващо, че се пише толкова много поезия.
Марк Странд
Бих казал, че американската поезия винаги е била поезия на лично свидетелство.
Марк Странд
За поезията идеята - това е всичко... Поезията вкарва чувство в идеята...
Матю Арнолд
Аз се занимавам с физика, за да печеля, и се занимавам с поезия, за да продължа да живея.
Никанор Парра
Ако искате да промените хората, като говорите за Бог, тогава има само един начин: вместо да учите Бог, трябва да живеете Бог. Защото: "преподаването" на Бог е немислимо по друг начин, освен по начина, по който бихте преподавали любов или поезия. Вие учите на любов само чрез любов, поезия само чрез писане на поезия, вяра в Бог само чрез заразителен начин на доверие.
Ойген Древерман
В поезията, в пластиката и въобще в изкуството няма готови неща.
Осип Манделщам
Мисъл без поезия и живот без възвишеност - това е пейзаж без небе: сред него се задушаваш.
Анри-Фредерик Амиел
Изкуствата (живопис, поезия и т.н.) не са само тези. Яденето, пиенето, разходките също са изкуства; всеки акт е изкуство.
Сесар Валйехо
Поезията не е просто размесване на мъртви думи или дори събиране на живи.
Теодор Рьотке
Поезията е мисли, които дишат, и думи, които горят.
Томас Грей
Темата ми е Войната и жалко войната. Поезията е в жалост.
Уилфред Оуен
Парите са вид поезия.
Уолъс Стивънс
В поезията трябва да обичате думите, идеите и образите и ритмите с цялата си способност да обичате каквото и да било.
Уолъс Стивънс
Поезията е абстракция, окървавена.
Уолъс Стивънс
Ако поезията трябва да се обърне към същите нужди и стремежи, същите надежди и страхове, към които Библията се обръща, тя би могла да си съперничи в разпространението.
Уолъс Стивънс
Поезията е усилие на недоволния човек да намери удовлетворение чрез думи.
Уолъс Стивънс
Предишна
1
...
3
4
(Текуща)
5
...
15
Следваща