Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Поезия" - страница 2
Реалността може да се открие само тогава, когато е осветена от лъча на поезията.
Жорж Брак
Поезията не е израз на партийната линия. Това е онова време на нощта, да лежиш в леглото, да мислиш какво наистина мислиш, да направиш личният свят публичен, това прави поетът.
Алън Гинсбърг
Искам хората да се поклонят, както ме видят и да кажат, че е надарен с поезия, той е виждал присъствието на създателя.
Алън Гинсбърг
Има три неща, които мъж може да направи за една жена - да я обича, да страда за нея или да я превърне в поезия...
Стивън Стилс
Въображението е ключът към моята поезия. Останалото се оцветява с малко научна фантастика.
Джими Хендрикс
Ако чета книга и ми става толкова студено, че никой огън не може да ме стопли, знам, че чета поезия.
Емили Дикинсън
Чета поезия, за да спестя време.
Мерилин Монро
Аз не искам удобства. Аз искам Бог, поезия, истински опасности, искам свобода, и добро, и грях.
Олдъс Хъксли
Прозата заема място в литературата само благодарение на съдържащата се в нея поезия.
Рюноске Акутагава
Харесвам красотата на поезията на Фокнър. Но не харесвам темите му, никак.
Мануел Пуиг
И поне в поезията трябва да се чувстваш свободен да лъжеш. Тоест да не лъжеш, а да си представяш каквото искаш, да следваш посоката на стихотворението.
Марк Странд
Изглежда, че много хора смятат, че писането на поезия си заслужава, въпреки че не плаща почти нищо и не се чете толкова широко, колкото би трябвало да бъде.
Марк Странд
Красотата е извор на поезията.
Николай Гогол
Целта на науката е да направи трудните неща разбираеми по по-прост начин; целта на поезията е да излага прости неща по неразбираем начин. Двете са несъвместими.
Пол Дирак
Не мислите ли, че като народ американците имат по-малко поезия, истинска поезия в душите си, отколкото всички други нации?
Робърт Хауърд
Поезията е и физическото аз на поета и е невъзможно да се отдели поетът от неговата поезия.
Салваторе Куазимодо
Безкористните лъжи не са лъжи, те са поезия.
Сергей Довлатов
Не можете да правите поезия просто като избягвате клишета.
Теодор Рьотке
Определението на моя стар учител за поезия е опит за разбиране.
Том Гън
През последните няколко десетилетия има две популярни теми за поезия: войната във Виетнам и СПИН, за които и двете почти всички сме почувствали дълбоко.
Том Гън
Вероятно, нито един човек не може да бъде поет, не може даже да обича поезия, ако той, дори и в малка степен, не е душевноболен.
Томас Маколей
Никога не мисля за поезия или поетичната сцена, а само отделни стихотворения, написани от индивиди.
Филип Ларкин
Предишна
1
2
(Текуща)
3
4
...
15
Следваща