Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Поезия" - страница 13
Поезията е много бърз запис на ключови моменти от нашето съществуване. В това тя е чиста, абсолютна, няма време да се замърси с нещо, дори с нашите съмнения.
Алберто Бевилакуа
В прозата можеш да се загубиш, но в поезията да се намерите.
Джаспър Форд
Поезията никога не ме е подвеждала. Без поезия, щях да намирам, живота по-малко разбираем, по-малко поносими и безкрайно по-малко приятен.
Джозефин Харт
Поезията съдържа почти всичко, което трябва да знаете за живота.
Джозефин Харт
Често се чудя дали страдам от някаква психична дисфункция, заради това колко странна и объркваща изглежда моята поезия на толкова много хора, а понякога и на мен.
Джон Ашбъри
...детското чудо и страхопочитание са умрели. Природата и поезията и музиката на величието на Бог са пресъхнали като забравена праскова в задната част на хладилника.
Джон Пайпър
Врагът е конвенционалният език; противоотровата е поезия и леки опияняващи вещества.
Дъглас Гловър
В криза сме. Ние сме в криза, каквато според мен Америка никога не е познавала през живота си. Но ние трябва да запазим радостта в живота си, любовта в живота си, поезията в живота си, танците в живота ни.
Ева Енслър
Поезията е друго пространство, подобно на любовта, където ние предоставяме тази допълнителна заслуга на писателя.
Елиф Батуман
Поезията е най-концентрираната форма на литература; това е най-емоционализираният и силен начин, по който може да се представи мисълта.
Еми Лоуел
Когато се опитвам да обясня каквото и да било, обикновено установявам, че Библията, онази голяма колекция от великолепна и разнообразна поезия, го е казала преди това по най-добрия възможен начин.
Еми Лоуел
Създаването на слогани не е поезия.
Ернесто Карденал
Започнах да пиша поезия, когато бях на около четири години. С други думи, винаги съм писал поезия.
Ернесто Карденал
Поезията майчин език на човешкият род.
Ернст Юнгер
Поезията е разрив (или по-скоро среща в точката на разрива) на видимото и невидимото.
Жан Жене
Може би поезията е просто безнадеждна надежда.
Ив Бонфоа
Но епическата поезия не само е давала на поетите материал за трагедията: тя ги е научила да откриват трагедии в живота и митовете, тя е научила великото изкуство да ужасява и трогва сърцата.
Инокентий Аненски
Поезията в същността си е най-яркото отрицание на истинското страдание.
Инокентий Аненски
Каква друга полза има поезията, освен ако няма силата да промени съдбата?
Йон Калман Стефансон
Митът, под каквато и да е форма да е запазена от традицията, винаги има поезия.
Йохан Хьойзинха
Поезията не е начин да казват нещата; това е начин да виждаме нещата.
Карл Шапиро
Момичета като нея са могли да пишат и публикуват поезия и истории, без да се правят на мъже; няма нужда да се криете.
Кейт Алкот
Предишна
1
...
12
13
(Текуща)
14
15
Следваща