Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Поезия" - страница 12
Пиян с какво? С вино, с поезия или с добродетел, както щете. Но бъди пиян.
Юджийн О'Нийл
Ако се ангажирате с изкуството на поезията, вие се ангажирате със задачата да научите как да виждате, използвайки думите като елементи на зрението и техните звуци като призми. А да видиш означава да видиш нещо, което струва цялата агония да се научиш как да виждаш.
Арчибалд Маклийш
Когато ние не можем да обясним едни или други явления ние прибягваме към поезия.
Юрий Визбор
Самото очакване, душевният трепет в периода на очакване, си мисля, че това е поезия, наистина. Не е важно, че няма да напишеш стихове, важно е, че е имало трепет.
Юрий Норщейн
Истинската лирическа поезия без музика не съществува.
Адам Мицкевич
Поезия са къси вериги на смисъл между думите, внезапно възобновили примитивни митове.
Бруно Шулц
Поезията е средство за комуникация между хората. Да пишеш за себе си, без да мислиш за читателя, е невъзможно.
Висенте Алейксандре
Поезията винаги се подхранва от живота, поетът е потопен в определени обстоятелства.
Висенте Алейксандре
Според мен поезията е може би най-сигурният и най-надеждният начин, водещ човек към разбирането на живота.
Висенте Алейксандре
Самотата е много важна в работата ми като начин на вдъхновение, но изолацията не е добра в това отношение. Не пиша поезия за изолация.
Вислава Шимборска
В основата на поезията винаги лежат емоции. И за това, да напишеш нещо е необходимо да почувстваш някакъв емоционален взрив.
Виталий Кличко
От великата поезия трябва да се възхищаваме, защото тя е страхотна и защото е поезия, и затова и се възхищаваме.
Витолд Гомбрович
Но кога точно и какво точно поражда поезията? Изглежда ясно - в дните и часовете на силни чувства. Но колко обичах Наталия, как ме измъчваше раздялата ни и - нито ред. Странно...
Владимир Бушин
За Володя е добре да страда, той ще страда и ще пише добра поезия.
Владимир Дядичев
Поезията е предвестник на това състояние на човечеството, когато то престава да достига и започва да ползва достигнатото.
Владимир Одоевски
Никой никога не очаква поезията да се продава.
Алан Лайтман
Играта на случайността, също като поезията, изисква както вдъхновение, така и умение.
Владислав Ходасевич
...философията винаги е била поезията на понятията.
Всеволод Овчинников
Всеки може да пише поезия, както всеки знае как да прави любов.
Гао Синдзиен
Когато взех първия си час по поезия, почувствах, че мога да разбера връзките между думите и формалните качества на езика по начин, по който никога не бих разбрал музиката.
Гарт Грийнуел
Но това е животът. Обикаляме наоколо като слепи мишки, търсейки каквото и да търсим. От мишки до нещастни мъже, от поезията на детския час до мрака на проклетото господство на смъртта, ние никога не спираме да търсим. Защо не можем просто да бъдем?
Грегъри Хюз
Поезията е дестилирана от живота.
Гуендолин Брукс
Предишна
1
...
11
12
(Текуща)
13
...
15