Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Поезия" - страница 11
Повечето поезия просто ме обърква. Много искам да го харесам, но не мога да не си помисля, че е измама.
Стефан Пастис
За мен изкуството поражда изкуство. Рисуването храни окото, както поезията храни ухото, което ще рече, че и двете хранят душата.
Сюзън Вриланд
В много части на света, включително арабския свят, латиноамериканския свят и дори части от западния свят, има традиция писателите да са доста ангажирани. Особено в арабския свят сте имали много, много силни традиции в литературата и поезията и повечето писатели са били дълбоко отдадени на каузата на арабската нация.
Тарик Али
Поразен съм от красивото разстройство на поезията, вечната девственост на думите.
Теодор Рьотке
Поезията беше жива и опасна.
Тери Джоунс
Това не беше секс. Това беше гола поезия.
Том Капинос
Поезията, тъй като е крайно безполезна, със самото си съществуване представлява протест срещу така наречения "реален свят" на заетост и правене на пари, така че трябва да прегърнем, поздравим и подкрепим нашите поети.
Том Ходжкинсън
Любовта вероятно е най-сериозната от всички илюзии, болест, която ни сграбчва отвътре, но не можем да се лишим от нея. Докато вървях, се чудех дали има заместител на човешката любов. Дали човек може да усети същата радост, разгръщайки се напълно в обичта към литературата, музиката или поезията? Дали човек може да пламти в същия огън? Можеше ли да не е във вечно очакване? Представях си как единствено сътворението може да носи такава радост.
Антони Казас Рос
Поезията не е от този, който я пише, а от този, който я използва!
Антонио Скармета
Хората трябва да харесват поезията по начина, по който детето обича снега, и биха го харесали, ако поетите го пишат.
Уолъс Стивънс
Целта на поезията е да направи живота завършен сам по себе си.
Уолъс Стивънс
Поезията е средство за изкупление.
Уолъс Стивънс
...след една нощ, прекарана в писане на поезия, човек е почти щастлив да чуе млекаря на вратата.
Уолъс Стивънс
Етиката не е по-голяма част от поезията, отколкото от живописта.
Уолъс Стивънс
Поезията е отговор на ежедневната необходимост от оправяне на света.
Уолъс Стивънс
Поезията е емоционална по природа и театрална в действие.
Филип Ларкин
Не аз избрах поезия: поезията ме избра.
Филип Ларкин
Религията е поезия за непоетичните хора.
Франц Грилпарцер
Разцвета на рекламата е залеза на лирическата поезия.
Фредерик Пол
Поезията е сирак на тишината.
Чарлз Симик
В един момент нуждата ми от решение беше заменена от поезията на моя непрекъснат провал.
Чарлз Симик
Любовта беше дори по-математична от поезията. Това беше чистата математика на духа.
Чарлз Уилямс
Предишна
1
...
10
11
(Текуща)
12
...
15
Следваща