Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Роман" - страница 8
Истинският роман е изкуство на истината.
Даниел Пенак
За мен всичко е секс. Политиката е секс. Състезанието е секс. Това е романът. Това е романът!
Джеймс Елрой
... ако романът не завършва с брак, то това е фиаско.
Джон Ъпдайк
Това са моите текущи романи! Ако искат, нека да пишат... Но защо ги четат?
Ернесто Сабато
Ако романите имат толкова голямо влияние върху морала и навиците, тогава това се случва не толкова в честта на книгите, колкото към срама на епохата.
Жозеф Жубер
Защото любовта е роман между субекта и неговото отражение.
Йосиф Бродски
Искам да пиша романи и искам да пиша и да режисирам театър.
Куентин Тарантино
Защо четем романите дори когато знаем, че писаното в тях е измислица, съчинение! Знаем, че разказаното не е истина, че не е преживяно от автора и въпреки всичко отново се влияем от тези измислици, вълнуваме се, измъчваме се, плачем или се радваме. ...Не е важно дали разказаното в романа е преживяно наистина или не, важното е да ни накара да повярваме, че е така."
Азиз Несин
Публикувах първия си роман едва на 40 години. Дотогава писах разкази.
А. Б. Йехошуа
И казват, че пристрастяването към романите е лошо за вас.
Ан Грейси
Романът е написан не за да бъде осъден, а преживян.
Ан Енрайт
Работата ми е по-малко насилствена, защото сме склонни да пишем това, което искаме да четем... и не се интересувам толкова от ужасни книги. Всяко насилие, за да пасне добре на криминален роман, трябва да има състрадание.
Ан Клийвс
Четенето на художествена литература е важно. Това е жизненоважно средство да си представим живот, различен от нашия, което от своя страна ни прави по-съпричастни същества. Следвайки сложни сюжетни линии, нашият мозък се простира отвъд 140-те знака на мисленето със звук, а пребиваването в света на романа ни дава способността да бъдем тихи и сами, две умения, които изчезват по-бързо от полярните ледени шапки.
Ан Патчет
Когато е добре разказана, една история улови финото движение на промяната. Ако романът е карта на държава, историята е яркият сребърен щифт, който маркира кръстопът.
Ан Патчет
Моите романи са почти същите, както мисля, че романите на много хора са. Колкото и да се опитвам да направя друго, книгите винаги завършват като "група непознати се събират заедно по обстоятелства и образуват общество".
Ан Патчет
Имаме различни видове интимност с много, много хора. Разочарована съм от добре написани романи, които се занимават само с двама или трима души.
Ан Патчет
Мисля, че трикът на писането на добър ръкопис на книжка с картинки е да оставиш това място за илюстрация. Илюстриран роман може да направи същото.
Мак Барнет
Животът на всеки човек е подреден като вълнуващ роман. Съспенсът, истината, която всеки трябва да открие сам, е как да бъдем щастливи. Само при правилно организирано чакане винаги има решение в края. Докато в живота на повечето хора не се появява. Но винаги има обрат...
Марк Фишър
Изглежда, че като култура фетишизираме "почистването". Но знам, че има място за "големи" кратки, ожесточени романи и "големи" солидни романи.
Мег Уолицър
За мен роман, разчитащ твърде силно на една идея, може да бъде сухо, смъртоносно нещо, освен ако не притежава оживяваща сила.
Мег Уолицър
Искам да кажа, че процесът на писане на роман е изпълнен със съмнения в себе си и отвращение към себе си.
Мег Уолицър
Романите могат да бъдат моментна снимка на момент във времето или няколко момента във времето и като читател това наистина харесвам, а като писател също ме привлича.
Мег Уолицър
Предишна
1
...
7
8
(Текуща)
9
...
15
Следваща