Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Роман" - страница 7
За съжаление, не мога да чета почти толкова, колкото искам, защото винаги работя върху собствените си неща, било то романите или колоните във вестниците.
Карл Хайасън
Всички романи са за престъпност. Трудно ще намерите роман, който да не съдържа криминален елемент. Не се виждам като писател на криминални романи, но в моите книги има престъпления. Това е естеството на разказването на истории, ако искате да отразявате реалния свят.
Карл Хайасън
Всъщност не е много трудно да се пренастрои между романите за възрастни и тези за по-младите читатели. Гласовете на повествованието са много сходни, умното отношение, екологичните битки. Децата обичат книги, които са непочтителни и предизвикват авторитета, когато властта е произволна, алчна или глупава. Те също обичат, когато се подиграваш на възрастните, а аз прекарах целия си живот като писател в това.
Карл Хайасън
Работя много умишлено, с план. Но понякога стигам до момент, който съм планирал като край и той се нуждае от омекотяване. Завършването на роман е почти като приспиване на дете - не може да се направи внезапно.
Колм Тойбин
Три от романите ми и немалък брой разкази са разказани от гледна точка на мъжете. Възпитавана съм в къща с жени.
Колм Тойбин
В Ирландия романите и пиесите все още имат странна сила. Писането на художествена литература и създаването на театрални образи могат да повлияят на живота там по-мощно и потайно от речи или дори законодателство. Въображаемите светове могат да се настанят дълбоко в частната сфера, измествайки много други неща, особено когато публичната сфера е крехка.
Колм Тойбин
Всеки, който се занимава с изкуства, знае, че ако пишете роман или пиеса или нещо друго, трябва да сте готови някой да каже: "Времето ви изтече".
Колм Тойбин
Всеки исторически роман превъзходно изобразява епохата, в която живее неговият автор.
Курт Тухолски
Дистопичните романи помагат на хората да преработят своите страхове относно това как може да изглежда бъдещето; освен това те обикновено показват, че винаги има надежда, дори и в най-мрачното бъдеще.
Лорън Оливър
Историческите романи са единствените книги, където целомъдрието наистина значи нещо.
Барбара Картланд
Писателите на романи и романси като цяло носят двойна загуба на своите читатели: ограбват ги откъм време и пари, представяйки им хора, маниери и неща, които те никога не са били и вероятно няма и да бъдат.
Мери Уъртли Монтегю
Не мога да разбера: ако всички грешим един за друг, дали не си измисляме неписани романи за хората, които срещаме.
Ребека Уест
Историята е роман на събитията, а романът – история на чувствата.
Клод Адриан Хелвеций
Скромността и верността към дълга биват възнаграждавани само в романите. В живота такива хора биват използувани, а после ги изтласкват настрана.
Ерих Мария Ремарк
Светът на популярните романи - раят на глупаците.
Джордж Бърнард Шоу
Романът изразява впечатление, а не аргумент.
Томас Харди
Всеки роман разказва някаква история, но животът не е история, а по-скоро е безформена купчина случки.
Дорис Лесинг
Всички ние - герои на своите романи.
Мери Маккарти
Романът - това не само и не е просто роман. Това е тайник, което можеш да се скрият две-три важни думи в надеждата, че читателя ще ги намери.
Хайнрих Бьол
Абсурдното и неправдоподобното се случват в живота толкова често, колкото и в лошите романи.
Ада Леверсън
Причината, поради която никога не съм написал роман, е, че нямам какво е необходимо, за да пиша герои, така че всички те ще говорят по различен начин. Липсва ми тази способност. Ако пишех, всички щяха да говорят като мен и това не е добре.
Вим Вендерс
Когато изчезне Британската империя, историците ще открият, че тя е направила два безценни приноса в цивилизацията - чаеният ритуал и детективският роман.
Айн Ранд
Предишна
1
...
6
7
(Текуща)
8
...
15
Следваща