Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Роман" - страница 6
Като дете исках да пиша научна фантастика и никога не бях без книга. По-късно наистина се превърнах в учен и никога не съм мислил, че ще пиша романи.
Даниел Х. Уилсън
Ако вашият агент или издател скача нагоре и надолу при мисълта за вашия роман, това е защото изобразяват филмовия плакат отстрани на автобуса.
Дейв Морис
Най-отличителният елемент на моите романи е, че се опитвам с каквото мога - в контекста на популярен търговски трилър - да ги накарам да се чувстват автентични. Използването на реални местоположения и реални събития е част от тази автентичност.
Алекс Беренсън
Друго нещо, което научих, е, че романите, дори тези от очевидно далечни времена и места, остават актуални и просветляващи, а също и утешителни.
Джейн Смайли
Не всеки роман, който иска да бъде трагедия, трябва да бъде такъв.
Джейн Смайли
Преди да напиша роман, в главата ми се носят образи, които работят като икони - те са безсмислени сами по себе си, но служат като напомняния.
Джейн Смайли
По някакъв начин, знаейки, че Алцхаймер идва, се подиграва на всички нечии стремежи - да разказва истории, да обмисля определени въпроси, както може само един роман, да бъде признат за своите постижения и упорита работа - по начин, който старата позната смърт не прави.
Джейн Смайли
С всеки роман, който започнете, не можете да предвидите колко труден или лесен ще бъде и не можете наистина да се подготвите. Просто трябва да направите една стъпка в даден момент и да знаете, че е добре да продължите напред - винаги можете да го поправите.
Джейн Смайли
Романисти на консервативна или по-чисто естетическа гледна точка се държат по-добре на повърхността, но техните романи влизат и излизат от модата според релевантността или неподчинението.
Джейн Смайли
Ако да живееш означава да напредваш, ако имаш късмет, от глупост до мъдрост, тогава да пишеш романи означава да излъчваш различните етапи на своята глупост.
Джейн Смайли
Това, което харесвам при писането на романи, е, че съм в моя собствен свят от девет месеца.
Джейн Фалън
Скептичен съм, че романът ще бъде "пре-изобретен".
Джеф Безос
лед като научих, влязох в интернет и поръчах всеки роман за романс, който успях да намеря. Те са приказки за възрастни.
Джина Шоуолтър
Аз не съм лиричен стилист; не бихте ме избрали за перфектно изречение и със сигурност не бих описала романите си като интелектуални.
Джоана Тролъп
Моят възглед за един отличен роман вероятно беше поставен в златната ера на художествената литература през XIX век: разказът, характерът и гласът са от еднакво значение.
Джоана Тролъп
Начинът, по който пиша романи по-специално, обикновено не очертавам; Просто пиша. Част от забавлението е откриването на случващото се в историята, докато продължавам.
Джон Скалзи
Масовата продажба и разпространение на романи и вестници беше от решаващо значение за възхода на въображаемата нация.
Джордж Ритзър
Първата ми работа е да напиша книга, която според мен е завладяваща и заслужава дълготрайното внимание, което всеки роман изисква, и да се тревожа за търговията едва в края на играта.
Джошуа Ферис
Писането ми често съдържа сувенири за деня - песен, която чух, птица, която видях - която после вложих в романа.
Ейми Тан
Романът е като меланхолична форма. Става дума за някакво разочарование от това как стоят нещата срещу идеята как биха могли да бъдат или как са били.
Елиф Батуман
Нека го кажем така: ако сте романист, мисля, че започвате с идея от 20 думи, работите върху нея и завършвате с роман от 200 000 думи. Ние, хората с картинни книги или поне аз, започваме с 200 000 думи и намалявам до 20.
Ерик Карл
Да напише роман може всеки, ако му дадат шест седмици време, писалка, хартия и да махнат телефона и жената му.
Ивлин Уо
Предишна
1
...
5
6
(Текуща)
7
...
15
Следваща